Zverev anunță o nouă ierarhie în vârful tenisului mondial. ”Pot deveni numărul 1!”

4 săptămâni in urmă 33

  • Liga Națională de Baschet: Timișoara - Craiova, joi, 17:30, Digi Sport 2

  • Fotbal Club: Mircea Lucescu, invitatul zilei, joi, 19:30, Digi Sport 1

Zverev l-a învins pe Djokovic pentru a obţine aurul la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi a încheiat anul câştigând pentru a doua oară Turneul Campionilor.

Zverev anunță o nouă ierarhie în vârful tenisului mondial. ”Înainte, se vorbea mereu despre Nadal, Federer şi Djokovic”

Djokovic a câştigat trei turnee de Grand Slam într-un an în care vechii săi rivali Rafael Nadal şi Roger Federer nu şi-au îmbogăţit colecţia de trofee, cei trei având în palmares câte 20 de competiţii majore câştigate.

Medvedev, locul 2 ATP, l-a învins pe Djokovic în finala de la US Open, în timp ce Zverev a atins două semifinale de Grand Slam în 2021.

Înaintea noului sezon, Federer, în vârstă de 40 de ani, se reface după o operaţie chirurgicală la genunchi, în timp ce Nadal, 35 de ani, este în primele etape ale revenirii după o accidentare la picior.

”Cred că anul viitor ar putea semăna foarte mult cu ultimele şase luni din acest an. Înainte, se vorbea mereu despre Nadal, Federer şi Djokovic, acum marile trofee au fost Jocurile Olimpice, US Open, Torino (Turneul Campionilor) şi Wimbledon, şi toate au fost câştigate de Medvedev, Djokovic şi de mine.

Nu mă aştept să fie diferit anul viitor", a declarat Zverev, ales în această săptămână sportivul german al anului.

Zverev anunță o nouă ierarhie în vârful tenisului mondial. ”Mii de calcule matematice”

Zverev a încheiat anul pe locul 3 în ierarhia ATP şi crede că poziţia de lider mondial este un obiectiv realizabil.

"Ştiu că nu sunt departe de ea, dar pentru asta trebuie să câştig turnee şi Grand Slam-uri", a spus germanul, care are 24 de ani.

Teoretic, Zverev poate deveni lider mondial dacă va câştiga Australian Open şi Djokovic nu va participa la acest turneu.

Sârbul a evitat până acum să dezvăluie dacă este sau nu vaccinat şi prezenţa lui la Australian Open, unde ar putea câştiga al zecelea titlu şi al 21-lea Grand Slam, rămâne incertă.

"Situaţia cu Novak şi Australia încă mai este cu un mare semn de întrebare. Desigur, sper că i se va permite să joace, asta e foarte clar. Sunt mii de calcule matematice, dacă el nu joacă în Australia şi eu câştig Australian Open, atunci eu sunt numărul unu mondial şi aşa mai departe.

Până la urmă, acum nu este momentul să te gândeşti la asta (locul 1 mondial), este momentul să te pregăteşti cât mai bine ca să fii apt din punct de vedere fizic să joci pentru asta", a spus germanul.

Unii observatori sunt surprinşi că Zverev nu a câştigat niciun Grand Slam, dar el este de un timp o ameninţare consistentă la cele mai mari turnee, unde la început nu reuşea să arate tot ce are mai bun.

"Am devenit mult mai calm. Nici nu mai sunt atât de tânăr. Nu mai am 18 sau 19 ani. Poate că înţeleg ceva mai multe lucruri despre viaţă şi înţeleg că trebuie să rămâi calm în momentele importante. Asta a avut efect asupra mea în acest an", a afirmat jucătorul.

Etichete: novak djokovic , alexander zverev , daniil medvedev

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă