Zsolt Kajcza, fost vicecampion naţional la lupte, reţinut pentru şantaj. Cămătarul a primit 8.000 de euro pentru un împrumut de 1.000 de lei: „Nu plătești, te omor”

1 lună in urmă 1


Un fost vicecampion naţional la lupte libere a fost arestat preventiv vineri, 19 martie, pentru şantaj, în urma unei acţiuni de flagrant a poliţiştilor orădeni. Zsolt Kajcza este acuzat că a forţat un bihorean să-i plătească până acum peste 8.000 de euro în contul unei datorii de 1.000 de lei, bani pe care persoana îi împrumutase în urmă cu doi ani şi nu a putut să-i returneze la timp, a scris Bihoreanul.


Acţiunea s-a desfăşurat joi, într-o staţie de autobuz din Oradea. Kajcza a fost prins de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei Oradea în timp ce primea 500 de lei de la victima sa, un bărbat de 28 de ani, din Husasău de Tinca.


Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, banii reprezentau doar o parte dintr-o sumă de 2.000 de lei pe care acesta era constrâns să i-o remită lunar, începând din august 2019, sub presiunea unor ameninţări repetate cu moartea, dar şi bătăi încasate, în contul unei datorii de numai 1.000 de lei, bani pe care i-a luat împrumut în anul respectiv.


Kajcza a fost reţinut pentru 24 de ore, iar vineri, 19 martie, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile


Victima, care este tatăl a 5 copii, a făcut denunțul miercuri, 17 martie. El a povestit că a ajuns victima cămătarului din cauza unor probleme personale, după ce unul dintre copiii săi a fost operat în Ungaria şi, ca să poată merge să-l vadă, i-a cerut împrumut lui Kajcza 1.000 de lei.


Interlopul i-a şi dat, însă cu condiţia să-i returneze în luna următoare suma de 2.000 de lei, condiţie cu care, disperat fiind, a fost de acord.


Cum nu a reuşit, Kajcza i-a pus în vedere că îi dublează datoria, adică va trebui să restituie 4.000 de lei, suma urmând să se dubleze în fiecare lună în care nu va putea plăti.


„De atunci şi până în prezent, în fiecare lună, persoana vătămată a reuşit să îi dea suma de 2.000 de lei, deoarece atâţia bani primea din alocaţiile copiilor. De fiecare dată când se întâlneau ca să-i plătească, persoana vătămată a fost ameninţată de către suspect să îi aducă banii, că altfel vine peste ea şi o va distruge”, spun procurorii, arătând că, potrivit declaraţiilor victimei, aceasta a fost ameninţată nu doar cu bătaia, ci şi cu faptul că „o va lega după maşină şi o va omorî”.


Îi era foarte frică, victima nu a anunţat organele de Poliţie pentru că suspectul i-a spus de multe ori că, dacă anunţă pe cineva, o omoară

Referatul anchetatorilor:

Potrivit anchetatorilor, victima a achitat până acum suma de 2.000 de lei, lunar, timp de 1 an şi 8 luni, paguba totală a acestuia fiind de aproximativ 40.000 de lei, peste 8.000 de euro.


Kajcza a fost vicecampion naţional la lupte libere în 2003.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă