Zona București-Ilfov, peste un sfert din numărul total de cazuri. ”Marile orașe contribuie cel mai mult la pandemie”

2 luni in urmă 37

Numărul cazurilor noi de îmbolnăviri COVID-19 s-a menținut miercuri, 18 august, pentru a doua zi consecutiv, la peste 500, iar Capitala și Ilfovul au raportat cele mai multe infecții. Specialiștii spun că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri.

Specialiștii spun că de acum, abordările privind stoparea pandemiei trebuie să fie țintite pe zone, iar în funcție de evoluția cazurilor să se ia măsuri în consecință.

Conform raportului de miercuri, 18 august, cele mai multe infectări au fost raportate în București (109), Ilfov (37), Constanța (27), Prahova (25) și Timiș (24).

”Nu este nimic neobișnuit, sunt în aceeași linie. Referitor la București și județul Ilfov au împreună au aproape 30% din numărul total de cazuri. Ceea ce ne arată că marile orașe contribuie cel mai mult prin infectare la pandemie. Deci trebuie să avem o abordare la marile orașe pentru că se pregătește și începerea școlilor”, a precizat doctorul Marius Geantă, președintele Centrului Român pentru Inovație în Medicină, pentru Ziare.com.

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a transmis într-o declarație de miercuri, 18 august, că România ar putea ajunge la 1.600 de infectări zilnice cu COVID-19 în septembrie 2021.


Conform datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, miercuri, 18 august, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 541 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 17.08.2021 (10:00) – 18.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 6 decese (3 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Botoșani, Caraș-Severin, Galați, Teleorman, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 2 la categoria de vârstă 50-59 ani și 3 la categoria 60-69 ani.

Toți pacienții decedați au prezentat comorbidități.

Cu o zi în urmă au fost raportate 544 de cazuri noi de îmbolnăvire, șase decese cauzate de boală și 126 de pacienți internați la Terapie Intensivă.

Citeste si:

Ce este încercarea-eroare și cum se aplică în pandemia de COVID-19. ”Luăm o măsură, apoi cuantificăm efectul”

 ”Fiecare val este asociat de fapt cu o variantă diferită de virus”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă