Zodiile fixe. Ce calități deosebite au zodiile de pe crucea fixă

1 lună in urmă 1

Zodiile fixe sunt corespondente cu patru spirite puternice din lumea animală, simboluri ale energiilor telurice. Zodiile fixe formează pe roata zodiacului crucea fixă, iar legăturile dintre ele și calitățile lor comune sunt surprinzătoare.   

Legendele zodiacului spun că zodiile fixe au fost numite după creaturile mitice care stăpâneau pământul, cu toate dedesubturile și cu toate roadele lui. Cele patru zodii fixe sunt Taurul, Leul, Scorpionul și Vărsătorul, primele trei fiind reprezentate prin animale, iar ultima fiind simbolică pentru om, singura ființă înzestrată cu spirit creator. 

Ce semnifică simbolurile purtate de zodiile fixe 

Zodia Taurului era pe vremuri desemnată printr-un bour și este profund legată de elementul Pământ. Taurul reprezintă stabilitatea, duritatea și puterea pământului. 

Cea de a doua dintre zodiile fixe este Leul, stăpânul animalelor, și el la rândul lui dependent de energia Pământului și de roadele lui. 

A treia zodie, Scorpionul, este singura creatură din zodiac care trăiește ascunsă în pământ, dar care stăpânește o putere și o energie nebănuite.

Iar cea de a patra zodie fixă este Vărsătorul, simbol pentru ființa umană care depinde de roadele pământului și care, la rândul lui, dăruiește pământului energia lui creatoare. Vărsătorul este reprezentat aplecat asupra pământului, vărsând un fir de apă la nesfârșit dintr-un vas pe care îl poartă cu greu pe umeri, inspirat din figura titanului Atlas care purta pe umeri povara lumii. 

Analogii biblice 

Zodiile fixe mai sunt asemuite cu cele patru creaturi simbolice din Biblie care apar în viziunile lui Enoh: taurul, leul, vulturul și omul. În zodiacele antice, zodia Scorpionului era atribuită de fapt vulturului, păsării de pradă care stăpânea văzduhul. Mult mai târziu a fost adoptat simbolul Scorpionului, care se potrivește mult mai bine cu cea de a opta casă a zodiacului, Casa morții și a renașterii. 

Tot din perspectivă biblică, figura Vărsătorului reprezintă de fapt slăbiciunea umană, deoarece omul care varsă apa este cel care risipește cunoașterea, puterea și energia pe care a primit-o de la Creatorul său, fiind o ființă slabă, supusă forțelor destinului. Aceasta este însă doar una dintre laturile zodiei, pentru că ea împrumută multe calități de la celelalte trei zodii stabile cu care se întâlnește în cruce.

Analogia cu simbolurile biblice de pe Crucea fixă este cu atât mai potrivită, cu cât cele trei animale și omul, reprezentat prin Vărsător, sunt zodiile reprezentative pentru universul pământean al zodiacului. 

Cele trei cruci de pe roata zodiacului

Zodiile sunt întotdeauna analizate și studiate în funcție una de cealaltă. Așezate la distanță egală pe cercul zodiacului, ele formează legături misterioase, iar cele mai puternice dintre ele sunt legăturile în cruce. În funcție de numele acestor cruci, se disting zodiile cardinale, zodiile mutabile și zodiile fixe.

Forma rotundă a zodiacului nu a fost aleasă întâmplător. Încă din vechime, astrologii au fost inspirați de globul Soarelui și al Lunii pline și i-au dat zodiacului forma de cerc sau de roată. Ei au distribuit cele 12 zodii la distanțe egale pe roata zodiacului, în felul acesta punând în evidență nu doar statutul lor egal, ci și numeroasele legături care se formează între semnele astrale.

Zodiile sunt influențate de fiecare dintre vecinii lor, sunt influențate de zodiile opuse, dar mai ales de zodiile cu care formează o cruce pe cercul zodiacului.

Ce calități și trăsături speciale au zodiile de pe Crucea fixă

Aceste patru zodii fixe sau stabile au trăsături frumoase, echilibrate și puternice, iar dintre toate zodiile aflate în cruce pe zodiac, ele sunt cele care se influențează cel mai mult reciproc. Astfel că Taurul, Leul, Scorpionul și Vărsătorul au multe calități în comun.

Toate patru sunt zodii de acțiune, chiar dacă sunt fixe. Ele construiesc, analizează, studiază, repară, inovează, acționează în sensul bun, spre deosebire de zodiile cardinale care mai și dărâmă atunci când nu găsesc o soluție, pentru că li se pare mai ușor să renunțe la tot și să o ia de la capăt. 

O altă calitate a acestor zodii, legată de elementul Pământ care le influențează, este credința în valorile tradiționale. Toate cele patru zodii sunt atașate de rădăcinile lor, de familie, de locurile copilăriei. Ele se sprijină foarte mult pe familie. Taurul și Scorpionul rămân toată viața lor alături de părinți și sunt zodii casnice. Leul și Vărsătorul sunt zodiile care se sprijină și își trag puterea din iubirea, admirația și afecțiunea partenerilor de cuplu. Toate patru sunt zodii familiste, chiar dacă uneori unele dintre ele nu par atașate de familie la prima vedere. Toate patru își doresc copii și au întipărită adânc în suflet nevoia de a avea propria familie. 

Trăsături comune zodiilor fixe 

Perseverenţa Consecvenţa Răbdarea Tenacitatea Stabilitatea Prudența Simțul practic Hărnicia Atașamentul față de familieSpiritul de sacrificiu 

Ce relații se stabilesc între zodiile fixe

Cele patru zodii de pe Crucea fixă simbolizează puterea pământului, rezistența, duritatea, dar și vremelnicia. Omul singur este trecător, dar lasă în urma lui lucruri durabile, dacă știe cum să se folosească de calitățile cu care a fost înzestrat. 

Cele patru zodii fixe se influențează una pe alta și împrumută una de la alta diverse calități și trăsături, în funcție de elementelor lor primordiale. 

Taurul este zodie de Pământ și le transmite celorlalte tenacitatea și rezistența lui. 

Leul este zodie de Foc și le transmite celorlalte energia lui debordantă și curajul lui rar întâlnit. 

Scorpionul este zodie de Apă și le transmite celorlalte puterea lui emoțională. 

Vărsătorul este zodie de Aer și le transmite celorlalte spiritul lui creator. 

Analizate față în față, între zodiile fixe se nasc legături emoționale și spirituale deosebite. 

Taurul și Scorpionul 

Pământ și Apă, cele două zodii se află față în față pe roata zodiacului și se influențează reciproc mai mult decât ne așteptăm. Taurul și Scorpionul sunt amândouă zodii puternice, zodii tenace și inteligente. Nativii celor două zodii pot fi prieteni și colegi foarte buni pentru că vor colabora fără probleme și se vor înțelege unul pe celălalt. 

Dar nu este exclusă și relația de dragoste dintre cele două zodii, o relație stabilă, armonioasă, pentru că amândoi se apreciază și se respectă. Chiar dacă nu se naște o pasiune puternică între ei, afecțiunea va crește odată cu timpul și vor ajunge dependenți emoțional unul de celălalt. 

Leul și Vărsătorul 

Zodiile fixe cu semn de Foc și de Aer au nevoie una de cealaltă. Focul și Aerul coexistă și se întrețin unul pe celălalt. Focul purifică Aerul, Aerul hrănește Focul, de aceea între aceste două zodii se nasc pasiuni aprinse și durabile. Nativii de sex opus din cele două zodii se vor îndrăgosti și se vor iubi toată viața, dacă au norocul să se întâlnească la timpul potrivit în viață, mai degrabă în tinerețe.

Ca simpli prieteni sau colegi, Leul și Vărsătorul se vor înțelege de minune. Leul admiră spiritul aventuros și generozitatea Vărsătorului, iar acesta din urmă apreciază curajul, inteligența și spiritul dinamic al Leului. Nativii din cele două zodii vor fi prieteni sau amici pe viață și chiar le merge bine dacă sunt parteneri de afaceri.  

Foto:123rf.com

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă