Ziua Naţională a României, fără paradă militară şi fără public

1 month ago 20

Numărul mare de cazuri de infectare cu COVID-19 a dus la anularea paradei militare de 1 Decembrie. Autorităţile au hotărât pentru prima dată în ultimii 30 de ani că defilarea soldaţilor şi a aparatelor de luptă nu va avea loc. O ceremonie simplă va înlocui totul.

Ceremonia de 1 Decembrie din acest an o să fie una restrânsă Nu vor fi scoase în stradă blindatele, iar avioanele de luptă nu vor survola cerul

Anul acesta, cea mai mare paradă militară nu va mai avea loc. Numărul mare de cazuri de coronavirus a dus la regândirea modului în care va fi sărbătorită ziua de 1 Decembrie.

La Arcul de Triumf de exemplu nu vor fi prezente de Ziua Naţională mai mult de 400 de persoane. Doar oficialităţi. Nici măcar la repetiţii publicul nu va avea acces în zona Arcului de Triumf.

Vor fi restricţii atât pe data de 30 noiembrie cât şi pe 1 Decembrie, atunci când traficul auto şi pietonal va fi închis de la Piaţa Presei Libere până aproape de Piaţa Victoriei.

În tribuna oficială se va afla preşedintele în exerciţiu, dar şi foştii şefi de stat şi invitaţi din instituţii. Vor sta în schimb la distanţă de cel puţin un metru şi jumătate unul de altul.

Ceremonia o să fie fără fastul de altă dată. Preşedintele o să depună o coroană de flori, iar pe sub Arcul de Triumf vor trece doar militarii din Garda de onoare, regimentul 30 Mihai Viteazul.

Nu vor fi scoase în stradă blindatele şi nici avioanele de luptă nu vor survola cerul.

Este pentru prima dată când celebrarea Zilei Naţionale e altfel decât ne-am obişnuit. Dar, mai toate ţările europene şi-au anulat sau şi-au restrâns ceremoniile în acest an.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

1 decembrie ziua nationala ceremonie parada
Read Entire Article

Powered By Seo Tools