Ziua Națională a Republicii Moldova. Klaus Iohannis, prezent la ceremoniile de la Chișinău

1 lună in urmă 57

Klaus Iohannis, președintele României, va participa, vineri, la manifestările dedicate împlinirii a 30 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova. De asemenea, șeful statului va avea discuții cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, și președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, se arată într-un comunicat publicat de Administrația Prezidențială.

Republica Moldova sărbătorește pe 27 august, Ziua Națională. Data de 27 august marchează momentul în care provincia de dincolo de Prut și-a declarat independența față de Rusia în 1991.

La 27 august 1989, Frontul Popular al Republicii Moldova a organizat o mare adunare națională.

Aceasta a impus, la 31 august 1989, adoptarea limbii române ca limbă de stat și revenirea la alfabetul latin. La 23 iunie 1990, Parlamentul de la Chișinău a adoptat Declarația Suveranității Republicii Socialiste Sovietice Moldova.

La evenimentul care are loc, vineri, la Chișinău va participa și președintele Klaus Iohannis. În jurul orei 09:20, președintele României va fi prezent la depunerea de coroane de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare.

De asemenea, Klaus Iohannis va fi prezent la ceremonia dedicată aniversării a 30 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova care va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

La Chișinău, Klaus Iohannis va avea întrevederi cu președintele Republicii Moldova Maia Sandu, președintele polonez Andrzej Duda și cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a anunțat Administrația Prezidențială. Cei patru șefi de stat vor susține declarații în cadrul unei conferințe de presă comună.

Președintele Klaus Iohannis a mai fost în vizită la Chișinău și la finalul anului trecut, după alegerile prezidențiale din Republica Moldova câștigate de Maia Sandu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă