Ziua marijuanei sărbătorită într-un mod inedit anul acesta, după legalizarea pentru uz medicinal de la finalul lunii trecute

2 săptămâni in urmă 36

În New York City, vaccinaţii au fost recompensaţi cu marijuana. După legalizarea pentru uz medicinal de la finalul lunii trecute, locuitorii primului epicentru al pandemiei pe teritoriul american au fost recompensaţi cu un joint dacă au făcut dovada vaccinării împotriva coronavirusului. Evenimentul a avut loc chiar de Ziua Marijuanei. 

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Faci dovada vaccinări şi primeşti un joint, fumezi marijuana şi promovezi imunizarea.

Locuitor: Cred că este o idee excelentă, foarte, foarte motivantă.

Locuitor: Am venit aici să îmi iau joint. Un vaccin pentru un joint. Ne arătăm cardul COVID şi primim un joint.

O idee care s-a bucurat de un succes enorm printre locuitorii din New York. Coada pentru marijuana medicinală gratis s-a întins pe câteva sute de metri.

Dana Beal, organizator eveniment: Marijuana a fost legalizată şi noi oferim joint-uri pentru a promova strategia de vaccinare a lui Cuomo (n.r. guvernatorul statului New York).

În 31 martie, New York -ul a devenit al 15-lea stat american care a legalizat marijuana, iar oamenii au fost entuziasmaţi să participe la primul eveniment la care pot fuma legal.

Localnică: Consider că e un lucru bun. Va aduce şi mai multă conştientizare asupra luptei pentru marijuana, care ar trebui să fie legalizată şi mai mult, în fiecare stat.

Există şi nemulţumiţi, care vor legalizarea marijuanei în scop recreaţional.

Localnic: Cred că ar trebui să ne dea nişte iarbă adevărată, nu CBD. Vrem nişte THC. Marijuana în forma ei reală.

Data aleasă de organizatori nu a fost aleasă întâmplător. 20 aprilie cunoscută şi ca "4/20" este considerată Ziua Internaţională a marijuanei.

În Long Island a fost organizată şi o petrecere în aer liber.

Şi Casa Albă şi-a prezentat sprijinul pentru astfel de evenimente.

Jen Psaki, secretar de presă al Casei Albe: Desigur, Joe Biden susţine dezincriminarea consumului de marijuana. În acelaşi timp însă lasă decizia la latitudinea statului şi susţine legalizarea marijuanei medicinale.

California a fost primul stat american care a legalizat consumul de marijuana medicinală în 1996. 20 de ani mai târziu, statul a legalizat şi marijuana în scop recreaţional.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă