Zimbabwe: Angajaţii la stat, obligaţi să se vaccineze anti-COVID-19

1 lună in urmă 20

Guvernul din Zimbabwe a anunţat marţi că îi va constrânge pe funcţionarii săi, inclusiv cadrele didactice, să demisioneze în cazul în care nu se vaccinează împotriva COVID-19, anunță Agerpres. Ţara africană cu 15 milioane de locuitori a impus deja obligativitatea vaccinării pentru acces la pieţe, săli de sport, restaurante şi examene universitare, iar unele companii private şi-au obligat de asemenea angajaţii să se vaccineze anti-COVID.

Măsurile au determinat indignare în rândul unor locuitori, dar şi blocaje la centrele de vaccinare, slab aprovizionate şi unde nu rareori cozile pentru o doză se formează încă de la ora 4 dimineaţa.

„Dacă sunteţi angajaţi ai guvernului, pentru protecţia celorlalţi şi a celor pe care îi slujiţi, vaccinaţi-vă”, a declarat ministrul justiţiei, Ziyambi Ziyambi, pe un post de radio local. „Dar dacă doriţi să vă prevalaţi de dreptul de a nu vă vaccina, vă puteţi da demisia”, a adăugat acesta, menţionând că măsura se va aplica şi cadrelor didactice.

În august, congresul sindicatelor din ţara africană a contestat în justiţie vaccinarea obligatorie a salariaţilor. (sursa foto: Comisia Europeană / Facebook)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă