"Zicea: Tarzan, regele junglei / Fă ca un maimuțoi!". Cazul de rasism din Liga 1 ia amploare. Romario Pires face dezvăluiri

4 săptămâni in urmă 18

  • Liga 1: CFR Cluj - Academica Clinceni, duminică, 18:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: FCSB - FC Botoșani, duminică, 21:00, Digi Sport 1

Brazilianul de 32 de ani a povestit cu lux de amănunte ceea ce s-a întâmplat la finalul meciului Chindia - Hermannstadt 2-0. Interesant este că mijlocașul sibienilor susține că el nu a auzit jignirile rasiste, ci că i-au povestit colegii despre ele.

Romario Pires: "Eu nu vreau să-l vadă lumea pe acest băiat ca pe unul rasist și fără caracter"

"Înainte să povestesc ce s-a întâmplat, vreau să vă povestesc că, pentru cine suferă așa ceva, nu este un lucru bun să fii cunoscut ca omul acela care a suferit un atac rasist. Eu nu vreau să-l vadă lumea pe acest băiat ca pe unul rasist și fără caracter. Eu vreau ca oamenii care trebuie să se ocupe de așa ceva să-și facă treaba.

Am colegi care au auzit, care au vorbit cu acest băiat după meci și care au auzit același lucru. Mai multe persoane au văzut. Nu vreau să zic că e fără caracter și că are suflet rău sau că e rasist, ci doar vreau ca oamenii să-și facă treaba.

Eu vă spun sincer, sunt un bărbat de 32 de ani, fac fotbal profesionist de 14 ani și nu sunt aici să vă mint la televizor, că știu că foarte multă lume se uită la voi. Pe parcursul meciului eu nu am auzit, dar am auzit că zicea tot felul de chestii, comenta la faze, însă nu am auzit nimic rasist în timpul meciului.

Băieții care au fost lângă teren au auzit și mi-a zis după meci că el a făcut asta tot meciul, că zicea: Tarzan, Regele junglei și din astea. Eu nu am auzit, așa că nu am de ce să acuz băiatul", a spus Romario Pires la Digi Sport Special.

Romario Pires susține că mai mulți colegi i-au povestit abia în autocar ceea ce au auzit. Pițian nu a jucat și nici măcar nu a fost inclus în lotul Chindiei, însă el s-a aflat în tribune.

Nevii au cedat la finalul meciului, când Pițian a coborât pe gazon. Romario Pires a povestit exact ce s-a întâmplat în acel moment

Când a aflat ce a spus Pițian despre el, Romario Pires recunoaște că l-a înjurat pe fundașul Chindiei. Drept urmare, a primit cartonaș roșu din partea arbitrului.

"Coechipierii mi-au spus în autocar pentru că m-au văzut supărat. Eu, după ce s-a termiant meciul, când l-am văzut pe acest băiat în teren, eu nu am sărit la el, ci salutam niște băieți de la Chindia și le ziceam baftă.

În momentul în care a intrat pe teren, m-am uitat la el și el a făcut acest gest și mi-a zis: fă acum ca un maimuțoi! Da, da, da (n.r.: s-a bătut cu pumnu-n piept). Eu am auzit și am văzut foarte clar pentru că era în fața mea.

Și în acel moment eu am sărit la el. Nu am sărit la bătaie, ci l-am înjurat, am fost nervos vreo 5 secunde. Da (n.r.: l-a împins), dar nu aveam nicio intenție să-i fac ceva.

Și am fost la domnul arbitru și i-am povestit ce a făcut. Și arbitrul mi-a dat cartonaș roșu pentru că am înjurat. Dar am înjurat pentru că ceva s-a întâmplat. El știe foarte bine ce a zis, nu îl contrazic, el știe foarte bine", a explicat Pires.

  • Din informațiile Digi Sport, situația este mai gravă, iar în raportul de arbitraj ar apărea întreaga desfășurarea a acestui incident.

Romario Pires: "Nu accept ca cineva să îmi spună cuvântul ăsta. Vreau să fie pedepsit aici, în România"

"Eu nu pot să accept ca cineva să îmi zică acest cuvânt. Am prieteni în România, am familia în România și pe teren am auzit o grămadă de chestii, dar nu așa ceva. Asta eu nu pot să accept.

Dacă era o frustrare pentru înfrângere, în momentul fluierului final eu alegeam unul și săream la el. Dar nu. Eu nu vreau să mai vorbesc cu nimeni despre acest subiect, eu vreau doar să se facă dreptate pentru că eu am luat cartonaș roșu.

Eu am vorbit cu nevasta și mi-a zis că ea nu a mai auzit de la mine cuvântul ăsta, la noi în casă nu se vorbește așa. Eu sunt sigur că a auzit cineva din jurul arbitrului, cineva care e competent. E tânăr și poate va juca în străinătate, iar acolo e pedepsit. Eu chiar aș vrea să fie pedepsit în România", a spus Romario Pires.

  • Romario Pires a ajuns prima dată în România în iulie 2012, la Gloria Bistrița, de unde s-a transferat la Petrolul în ianuarie 2013, unde a jucat până în august 2014, când a plecat în Israel. A revenit în Românmia în ianuarie 2019, când a semnat cu Astra, iar din iulie 2019 evoluează la Hermannstadt, cu care mai are contract până la finalul acestui sezon.
Etichete: rasism , chindia targoviste , andrei pitian , hermannstadt , romario pires , chindia targoviste hermannstadt
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă