Ziarul The Mail, înfrânt în justiție de Meghan Markle, trebuie să-i plătească 1 milion de lire sterline

3 săptămâni in urmă 14

The Mail on Sunday îi va plăti ducesei de Sussex 1 milion de lire sterline pentru încălcarea dreptului la viaţă privată prin publicarea unei scrisori pe care i-a trimis-o tatălui ei, scrie The Guardian, preluat de News.ro.

De asemenea, trustul va plăti o sumă nespecificată pentru încălcarea drepturilor de autor ale lui Meghan prin publicarea unor fragmente mai mari din scrisoare.

Mark Stephens, un avocat specializat în probleme mass-media, a afirmat că înţelegerea pentru aspectul confidenţial arată o slăbiciune în acest aspect al cazului lui Meghan: „În mod normal, pentru astfel de încălcări ale vieţii private te aştepţi la sume între 75.000 şi 125.000 de lire sterline”.

Editorul ziarului a fost de asemenea de acord să plătească o sumă confidenţială drept despăgubiri pentru încălcarea drepturilor de autor. The Mail on Sunday trebuie să acopere o parte substanţială din costurile de judecată ale lui Meghan, care ar putea depăşi un milion de lire sterline.

Ducesa a spus întotdeauna că lupta ei juridică timp de trei ani împotriva Associated Newspapers, editorul Mail on Sunday şi al site-ului MailOnline, a fost mai mult despre principii decât despre bani.

Tabloidul The Mail on Sunday a fost obligat să publice pe 26 decembrie, pe prima pagină, decizia Curţii după ce a pierdut la începutul lunii procesul intentat de Meghan Markle, soţia prinţului Harry.

Fosta actriţă americană a reproşat Associated Newspapers că i-a afectat viaţa privată publicând fragmente dintr-o scrisoare adresată în august 2018 tatălui ei Thomas Markle, 76 de ani, cu care nu are o relaţie apropiată. În această scrisoare, publicată în 2018 (puţin după căsătoria cu prinţul Harry), ea îi cerea să nu mai mintă presa cu privire la relaţia lor destrămată.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă