„Ziarul de Iași” publică mărturiile vecinilor unei vile de lângă Iași, unde ar fi un sediu Kasta Morrely: „Știu că stau acolo multe fete. Fotomodele”

2 luni in urmă 1


Publicația locală „Ziarul de Iași” a identificat o vilă la aproximativ 15 kilometri de Iași, în localitatea Vorovești, comuna Miroslava, unde locuiesc mai multe fete care au plecat de acasă și s-au înscris în Kasta Morrely. Jurnaliștii au ajuns la vila respectivă îndrumați de o mamă care spune că fiica ei a fugit în urmă cu aproape 20 de ani și de atunci vorbește cu ea doar sâmbăta. 


Vila cu două etaje din localitatea Vorovești, județul Iași, are o siglă mare pe unul dintre pereți și la interfonul din dreptul porții de acces scrie „Fam.Bolea&Morel”. Publicația locală spune că nu a răspuns nimeni la apelurile la interfon, deși în casă erau oameni. Reporterii au plecat după ce au așteptat mai multe minute.


În curtea interioară erau parcate trei mașini, există o serie de sculpturi care înfățișează femei, lângă un perete erau aproximativ 12 scaune aliniate, iar la uscat doar haine negre, de mărimi similare. „Fete tinere și înalte. Sunt fotomodele” 


Conform vecinilor cu care au discutat cei de la „Ziarul de Iași”, în casă locuiesc „fete tinere și înalte” care s-au mutat de 2-3 ani acolo, ce nu ies niciodată singure din curte și când pleacă o fac în mașini scumpe, care vin și le ridică din fața porții.


„Da, știu că stau acolo multe, multe fete, înalte, slăbuțe, dar nu știu mai multe. Sunt fotomodele”, a spus o femeie pentru publicația locală.


Alte persoane cu care au vorbit jurnaliștii spun că au auzit că fetele care locuiesc acolo fac parte din Kasta Morrely, dar că nu știu de niciun scandal legat de această instituție.


Fundații pentru tineri, centre de abuz sexual și tortură


Libertatea a publicat o serie de materiale cu mărturii ale fetelor care s-au înscris în fundațiile pentru tineret din Iași Eurodemos și Kasta Morrely, dar care s-au dovedit a fi centre de abuz sexual și tortură. 


Prezența unor astfel de tinere într-o locuință deținută de Morel Bolea ar fi un indiciu în plus. În prima zi după publicarea primului material de către Libertatea, acesta a declarat la Antena 3 că nu are nicio organizație cu fotomodele, că activitatea Eurodemos între 2001 și 2006 a fost un proiect de cercetare și că din 2007 a apărut Kasta Morrely, fără nicio legătură cu el. 


„Eu în 2007 am închis proiectul de cercetare. O parte din cercetători și-au făcut asociația Kasta Morrely. (…) Eu conduc asociația Eurodemos, Kasta Morrely nu a fost niciodată asociația mea. Kasta Morrely, vă rog să luați legătura și cu ei”, a spus Morel Bolea pentru sursa citată. 


Asociația „Kasta Morrely” neagă acuzațiile


La finalul săptămânii trecute, și Asociația „Kasta Morrely” a publicat un drept la replică pe pagina sa de Facebook, negând toate acuzațiile aduse de către tinerele intervievate de Libertatea și amenințând cu procese.


Aceștia spun că sediul Asociației „Kasta Morrely” are „17 metri pătrați și orice afirmație legată de sediul nostru - o dezinformare și o calomnie mizerabile”. Dreptul la replică este semnat de Ana Mădălina Hriscu, președinte executiv al asociației.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă