Zi tensionată pe scena politică: se decide soarta Guvernului. Întâlnirea Coaliţiei va avea loc la ora 17.00

3 săptămâni in urmă 9

Liderii coaliţiei se reunesc în prima şedinţă după revocarea ministrului Sănătăţii. 

  • Ludovic Orban: Criză în coaliție e mult spus. E o reacție emoțională
  • Florin Cîţu, după ce ministrul Transporturilor l-a numit ”zombie politic”: Data viitoare, voi lua o decizie imediat. Când un ministru mai atacă prim-ministrul, imediat pleacă acasă.

Liderii PNL, USR şi UDMR se întâlnesc astăzi în prima şedinţă de la izbucnirea scandalului dupa demiterea lui Vlad Voiculescu de la ministerul Sănătăţii. Florin Cîțu a declarat că în ciuda discuțiilor provocate de demiterea lui Voiculescu, coaliția de guvernare merge mai departe. Întâlnirea Coaliţiei va avea loc la ora 17.00, dar înainte, vor fi întâlniri separate ale fiecărui partid de guvernare. Primii care s-au întâlnit de la 10.00 au fost liberalii. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus luni, după ședința liberalilor, că premierul beneficiază de susținere totală și nu se pune în discuție schimbarea configurării politice.

„Noi nu ne jucăm cu România. Îndemnul nostru este să lăsăm la o parte ceea ce ne separă și să ne concentrăm pe buna guvernare”, spune Orban. La rândul său, premierul Florin Cîțu a răspuns la cel puțin 3 întrebări astfel: „îi asigur pe toți membrii cabinetului că evaluarea se va face pe baza performanței, nu pe ceea ce spun că fac”.

Orban l-a completat spunând că atunci când un ministru își atacă un coleg de guvernare înseamnă că nu mai vrea să facă parte din guvernul respectiv. „Este profund dăunător să își permită să dea declarații împotriva premierului, astfel de declarații, de cele mai multe ori nefondate, dă opoziția”, spune Orban. Acesta adaugă că exprimarea „criză în coaliție” e poate prea mult spus, fiind vorba despre „o reacție emoțională la o decizie salutară a premierului care a decis să îmbunătățească activitatea” în sănătate.

Florin Cîţu, a declarat, luni, în şedinţa conducerii PNL, după ce ministrul Transporturilor l-a numit ”zombie politic”, că data viitoare când se mai întâmplă aşa ceva, va lua o decizie imediat şi a avertizat că atunci când un ministru mai atacă prim-ministrul, imediat pleacă acasă. Într-o conferinţă de presă, premierul a afirmat că evaluarea activiţăţii miniştrilor se va face pe baza activităţii, nu a declaraţiilor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă