Zi neagră pentru românce în Australia! Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, învinse în optimile turneului WTA de la Sydney

1 săptămână in urmă 13

Ambele reprezentante ale României care au evoluat miercuri dimineață în optimile de finală ale turneului WTA 500 de la Sydney (Australia), Jaqueline Cristian (73 WTA) și Gabriela Ruse (82 WTA), s-au oprit în optimile de finală!

Nici Jaqueline Cristian, nici Gabriela Ruse nu au putut produce surpriza în optimile de finală ale turneului WTA 500 de la Sydney, dotat cu premii în valoare totală de 703.580 de dolari! Cristian a fost învinsă de a treia favorită a competiției, Barbora Krejcikova (Cehia, 4 WTA), scor 1-6, 5-7, în timp ce Gabriela Ruse a pierdut contra favoritei numărul 4, Anett Kontaveit (Estonia, 7 WTA), scor 3-6, 1-6.

Turneul de la Sydney este ultimul înainte de Australian Open (17 – 30 ianuarie)! Simona Halep a fost înscrisă și ea la Sydney, dar s-a retras din turneu pentru a nu risca o accidentare, după ce a ajuns în finala de la WTA Melbourne 1.

Zi neagră pentru românce în Australia! Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, învinse în optimile turneului WTA de la Sydney

Jaqueline Cristian a început timid meciul cu Barbora Krejcikova, campioana de la Roland Garros 2021 distanțându-se rapid la 3-0! Un singur game i-a lăsat cehoaica lui Cristian în manșa inaugurală, care a durat 39 de minute! Cu toate că setul al doilea a fost mult mai echilibrat decât primul, Jaqueline nu a avut niciodată conducerea pe tabelă. De la 1-6, 5-5, românca nu a mai luat decât două puncte, recunoscându-se învinsă după o oră și 38 de minute de joc, scor 1-6, 5-7.

Meciul dintre Gabriela Ruse și Anett Kontaveit a fost fără istoric, sportiva din România nefăcându-i față unei dintre cele mai în formă jucătoare din circuit! Dacă Anett Kontaveit a realizat nu mai puțin de șase break-uri, Gabriela Ruse a câștigat de numai două ori contra serviciului, scor 3-6, 1-6 după o oră și 16 minute! Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse vor fi recompensate cu câte un cec în valoare de 10.000 de dolari, dar și cu 55 de puncte WTA după ce s-au oprit în optimi la Sydney.

The post Zi neagră pentru românce în Australia! Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, învinse în optimile turneului WTA de la Sydney appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă