Zi decisivă în Parlament pentru moțiunea de cenzură. A 5-a încercare de prezentare în plen a moțiunii

1 lună in urmă 23

Plenul Parlamentului Plenul Parlamentului

Pentru a 5-a oară liderii legislativului vor încerca să convoace plenul reunit pentru citirea moțiunii de cenzură. Dacă în dățile anterioare forul de conducere nu a avut cvorum, potrivit unor surse, astăzi, chiar președinții celor două camere ale Parlamentului vor convoca plenul. 

MIERCURI, 08 SEPTEMBRIE 2021, 09:31

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Potrivit Realitatea Plus, în ultima zi în care moțiunea de cenzură trebuie cititiă, președinții celor 2 camere ar urma să convoace, în cele din urmă, ședința plenurilor reunite. 

Pentru a face acest lucru, s-a găsit o portiță juridică astfel încât decizia să fie luată de șefii camerelor, în situația în care Birourile Permanente au blocat, de 4 ori la rând, acest demers. Grupurile PNL și PSD au absentat și astfel nu s-a putut asigura cvorum.

Pe de altă parte, un alt demers al aripii PNL Cîțu, delegarea unei comisii de verificare a semnăturuilor depuse online în favoarea moțiunii se pare că a fost abandonat, după ce semnăturile au fost confirmate de titulari și nu a existat nicio solicitare de retragere a lor.

Azi este ultima zi în care moțiunea poate fi citită în plen. Ludovic Orban a Orban anunța marți că premierul Florin Cîțu a fost informat, oficial, asupra demersului USR Plus și AUR. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă