ZF Bankers 2022. Valentin Popovici, director executiv pieţe financiare, BCR: Comparaţia între depozite bancare şi investiţia în titluri de stat este favorabilă titlurilor de stat atât din punct de vedere al taxării, cât şi ca randament efectiv

1 săptămână in urmă 34

Valentin Popovici, director executiv pieţe financiare, BCR: Este prematur să se vorbească despre o scădere a dobânzilor, iar acest lucru ar trebui să fie corelat şi cu evoluţia dobânzilor din restul Europei, dar şi din America.

„O bună parte din banii populaţiei au început să meargă către titlurile de stat, fie că vorbim despre FIDELIS sau de cele din piaţa secundară.“

Valentin Popovici, director exe­cutiv pieţe financiare în cadrul BCR, a doua cea mai mare bancă din Ro­mânia după active, spune că apetitul populaţiei de a investi în titluri de stat s-a accentuat în ulti­mele luni comparativ cu econo­mi­sirea prin intermediului depo­zitelor bancare.

Acest lucru se datorează în mare parte faptului că investiţiile în titluri de stat sunt mai sigure, veniturile obţinute sunt neimpozitabile, iar dacă titlurile sunt vândute înainte de maturitate, investitorul nu îşi pierde dobânda, cum se întâmplă în cazul depozitelor bancare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă