Zeci de vedete, printre care Ed Sheeran, Jennifer Lopez sau Billie Eilish, participă la un festival prin care se urmărește creșterea conștientizării despre schimbările climatice, inegalitatea distribuirii vaccinurilor și foamete

3 săptămâni in urmă 19

Numeroase vedete internaționale, printre care Ed Sheeran, Lizzo și Billie Eilish, participă la un festival de 24 de ore, care are scopul de a crește gradul de conștientizare despre schimbările climatice, inegalitatea distribuirii vaccinurilor și foamete, relatează BBC.

Peste 60 de artiști iau parte la festivalul „The Global Citizen” (Cetățeanul Global) în orașe precum New York, Londra, Paris sau Seul. Zeci de mii de oameni au participat fizic la concertele din jurul lumii, iar alte câteva milioane au privit transmisiunea în direct.

Sursa foto: Captură de ecran / Youtube / Global CItizen

Evenimentul a început sâmbătă la Paris, unde Elton John a cântat în fața Turnul Eiffel. El a urcat pe scenă după un spectacol preînregistrat de către trupa de K-pop BTS.

Spre deosebire de alte evenimente caritabile, organizatorii nu urmăresc să adune o sumă de bani, ci să folosească participarea ca dovadă pentru liderii lumii că oamenii susțin acțiuni îndrăznețe pentru a rezolva aceste probleme.

„Pe șase continente, artiștii vor ajuta la adunarea oamenilor pentru a cere guvernelor, marilor corporații și filantropilor  să lucreze împreună pentru a apăra planeta și a învinge sărăcia”, a spus organizatorul evenimentului, Global Citizen.

El a mai făcut apel către guvernele internaționale să planteze un miliard de copaci, să livreze un miliard de doze de vaccin către cele mai sărace țări și să doneze mese pentru 41 de milioane de oameni aflați la limita înfometării.

În New York, au cântat nume precum Jennifer Lopez, Billie Eilish sau Coldplay. Înaintea lor, ducele și ducesa de Sussex, Prințul Harry și Meghan Markle, au urcat pe scenă pentru a face apel pentru tratarea accesului la vaccinuri anti-Covid-19 ca „un drept de bază al omului”.

„Felul în care te naști nu ar trebui să dicteze abilitatea ta de a supraviețui”, a spus Prințul Harry către publicul din Central Park.

Apoi, au urcat pe scenă Alessia Cara și Cyndi Lauper, care a cântat o interpretare a melodiei Girls just want to have fun, dedicată femeilor afgane.

Ed Sheeran a cântat în Paris alături de formația Black Eyed Peas și de Stormzy. Stevie Wonder a cântat și el, dar în Los Angeles.

Au fost, de asemenea, spectacole pre-înregistrate din partea foarte multor vedete, inclusiv Green Day sau Andrea Bocelli.

Sursa foto: Captură de ecran / Youtube / Global CItizen

Anunțuri cu privire la finanțări au umplut pauzele dintre spectacole.

Într-un mesaj înregistrat, administratorul agenției SUA pentru oferirea ajutorul civililor din străinătate a spus că Statele Unite vor contribui peste 295 de milioane de dolari „pentru a preveni foametea, confrunta violența pe bază de sex și pentru a adresa nevoile umanitare urgente pe care pandemia de Covid-19 pe lasă în urmă”.

De asemenea, președintele Franței, Emmanuel Macron, s-a angajat să dubleze numărul de vaccinuri anti-Covid-19 pe care țara sa îl va trimite în țările sărace. Numărul va ajunge, așadar, la 120 de milioane de doze.

Totodată, multe companii internaționale ca Lego, Cisco și Verizon au promis să facă donații caritabile.

Șeful ONU a susținut concertele de sâmbătă, făcând apel la liderii țărilor dezvoltate să se unească și să sfârșească distribuirea inegală a vaccinurilor.

Participanții la concerte au fost nevoiți să prezinte dovada vaccinării anti-Covid-19 sau un test negativ.

Biletele la concerte au fost distribuite pe gratis oamenilor aleși la întâmplare dintre cei înscriși pe aplicația The Global Citizen și care au distribuit petiții pe rețele sociale.

Show-ul, probabil cel mai mare eveniment internațional de caritate vreodată, a fost organizat de Global Citizen, o fundație caritabilă care are ca scop eliminarea sărăciei extreme până în 2030.

The Global Citizen a organizat și alte evenimente caritabile populare, inclusiv Vax Live: Concertul pentru Reunificarea Lumii care a avut loc în Los Angeles la începutul acestui an. Acel eveniment a unit muzicieni, actori și alte vedete și lideri globali într-un apel comun pentru vaccinarea împotriva Covid-19.

Sursa foto: Captură de ecran / Youtube / Global CItizen

Donează prin PayPal paypal icon

Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donație singulară

Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă