Zeci de persoane, rămase blocate în telecabină de Revelion. Au fost salvate după 17 ore

2 săptămâni in urmă 29

Luni, 03 Ianuarie 2022, ora 18:57

40 citiri

Zeci de persoane, rămase blocate în telecabină de Revelion. Au fost salvate după 17 ore

21 de oameni și-au petrecut Revelionul suspendate în două telecabine, după ce au rămas blocate pe Sandia Peak Tramway, la Albuquerque, New Mexico.

Aceștia sunt angajaţi ai telefericului şi ai unui restaurant.

Potrivit presei americane, oamenii au fost salvați abia după 17 ore.

Telecabina s-a oprit în jurul orei locale 22:00, din cauza unui jivraj important, umidităţii şi frigului glacial de -20°C, a anunţat reprezentantul telefericului care urcă, într-un sfert de oră, în Munţii Sandia din nordul oraşului Albuquerque.

Victimele acestui incident sunt angajaţi ai telefericului şi ai unui restaurant de pe munte care coborau în vale, “Ten3”, situat la o altitudine de 3.200 de metri, pentru a sărbători Revelionul.

Două telecabine au fost imobilizate în acest incident - într-una se aflau 20 de persoane, iar în cealaltă doar una.

Salvatori, care au fost alertaţi abia către ora locală 03:00, au avut nevoie de mai multe ore pentru a ajunge la faţa locului, trebuind să aştepte o îmbunătăţire a condiţiilor meteorologice pentru evacuarea în siguranță a celor 21 de persoane.

În acest timp, salvatorii le-au furnizat hrană, apă şi pături.

În cadrul operațiunii de salvare, au escaladat un pilon care i-a condus la telecabine și ulterior au coborât persoanele blocate una câte una. După aceea, persoanele salvate au fost transportate în oraş, patru câte patru, cu un elicopter.

Instalaţiile au rămas închise în zilele următoare, a anunţat conducerea liniei de teleferic.

Citeste si:

Bătrână de 92 de ani, batjocorită în noaptea de Revelion. Ce vârstă are violatorul

Un bărbat este acuzat că ar fi pătruns fără drept în curtea şi, apoi, în locuinţa unei femei în vârstă de 92 de ani, unde, prin constrângere fizică şi întrebuinţarea violenţei, ar...

 ”Da, e adevărat! E super-inteligent” FOTO

Impresara Anamaria Prodan (49 de ani), aflată în proces de divorț cu antrenorul Laurențiu Reghecampf, a petrecut Revelionul la Dubai în compania unui tânăr om de afaceri, imaginile cu cei...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă