Zeci de persoane protestează în Piața Universității din București împotriva restricțiilor. Precizările făcute de Jandarmeria Capitalei

1 lună in urmă 32

Protestele împotriva restricțiilor au fost reluate în București. În Piața Universității sunt zeci de persoane care strigă la unison „Jos dictatura medicală”. Câțiva dintre ei poartă mască de protecție, spre deosebire de zilele trecute când aceștia nu aveau deloc. De asemenea, un comunicat a venit și din partea jandarmeriei care le-a cerut oamenilor să respecte măsurile de prevenție, având în vedere că la nivelul Capitalei sunt în vigoare mai multe restricții.

Oamenii s-au strâns în jurul prânzului în Piața Universității, acesta fiind punctul de întâlnire de când au început protestele în Capitală. Înarmați cu steaguri și vuvuzele, oamenii strigă: „Libertate”. În Piața Universității sunt prezenți câțiva zeci de oameni.

Spre deosebire de zilele trecute, unii poartă mască de protecție și stau dispersați. La fața locului au sosit și echipajele de jandarmi.

168259216_442149106886254_4264173039248429790_nIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

O reacție a venit și din partea Jandarmeriei.

„Astăzi, 03 aprilie a.c., în Municipiul București, sunt anunțate mai multe adunări publice, la care există posibilitatea să participe un public numeros, în Piața Universității, Piața Victoriei, Piața Revoluției și alveola Parcului Izvor. Conform cadrului legal în vigoare, Jandarmeria are obligația de a asigura măsurile de ordine publică atunci când au loc manifestații la care participă un număr mare de persoane, pentru a asigura protecția participanților și a celorlalți cetățeni și pentru a preveni și combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.”, se arată în comunicat.

Aceștia le cer oamenilor să poarte mască de protecție și să respecte distanțarea socială.

Pompiliu Diplan, unul dintre organizatorii protestului, a transmis că în jurul orelor 17.00, respectiv 18.00, protestatarii vor pleca în marș spre Piața Unirii, iar de acolo spre Parlament. De asemenea, acesta a dat asigurări că dacă or găsi petarde asupra protestatarilor, îi vor preda autorităților pentru a se desfășura totul în condiții pașnice.

Un grup restrâns de oameni a protestat și vineri în Piața Universității, însă numărul participanților nu a depășit 50 de persoane.

Din 28 martie, atunci când s-a dat startul manifestațiilor îndreptate împotriva măsurilor menite să stopeze răspândirea COVID, protestele au scăzut gradual în intensitate.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă