Zeci de persoane păgubite prin celebra metodă "accidentul". Sfaturi cruciale ale poliţiştilor: 3 paşi simppli prin care ne putem proteja

1 lună in urmă 28

De Alex Prunean.
Publicat: 07.09.2021, 07:47.
Actualizat: 07.09.2021, 07:49

Metoda "accidentul" e din nou la modă. În ultimele zile mai multe victime au picat pradă falşilor medici sau avocaţi.

 3 paşi simppli prin care ne putem proteja

Oricât de mult s-a vorbit despre această înşelătorie, continuă să fie persoane înşelate prin metoda "accidentul". Majoritatea celor care cad pradă acestei metode sunt oameni în vârstă pentru că, spun specialiştii din poliţie, vârstnicii sunt mult mai vulnerabili atunci când sunaţi să li se spună că o rudă are nevoie de ajutor.

Poliţiştii spun că pentru a preveni astfel de situaţii este foarte important să discutăm despre ele în familie pentru ca persoanele vulnerabile să ştie cum să reacţioneze atunci când sunt sunate şi li se spune că o rudă a suferit un accident. În primul rând, nu oferiţi niciun fel de date personale la telefon, dar cereţi informaţii despre locul în care s-ar fi petrecut presupusul accident, despre secţia de poliţie sau spitalul în care s-ar afla ruda.

Mai apoi închideţi telefonul şi sunaţi ruda respectivă, indiferent de oră, pentru că de obicei aceşti şarlatani îşi sună victimele la ore târzii. Dacă ruda respectivă nu confirmă informaţiile şi vă daţi seama că aţi fost pe punctul de a fi înşelaţi sunaţi la 112. Foarte important, atrag atenţia poliţiştii, nu încercaţi să vă faceţi singuri dreptate şi nu re-apelaţi numărul de pe care aţi fost sunat.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

„Am încercat să îl opresc, dar nu am putut”. Adolescentă lipsită de putere, violată în largul mării, la doi paşi de plaja plină de turişti, în Marea Britanie

1

Adolescentă de 15 ani a fost violată în faţa a mii de oameni, fără ca nimeni să îşi dea seama de acest incident. Agresorul a abuzat sexual tânăra, în largul mării, în apropierea unei plaje pline ochi din Bournemouth, Marea Britanie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă