Zeci de pacienţi cu COVID aşteaptă în UPU sau în containere un pat de spital în Arad, deși incidenţa cazurilor noi scade. Situația din spitale nu s-a schimbat de o lună

2 săptămâni in urmă 21

Zeci de pacienţi cu COVID-19 așteaptă eliberarea unui pat de spital, în municipiul Arad, situaţie care durează de mai bine de o lună. Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad atrag atenţia că, deşi incidenţa cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 scade în judeţ, acest lucru nu se vede deocamdată în spitale, unde toate paturile sunt ocupate, transmite Rador.

Purtătorul de cuvânt al spitalului spune că 35 de pacienţi aşteaptă eliberarea unui pat pentru a fi internaţi. Ei sunt îngrijiţi în acest moment la Unitatea de Primiri Urgenţe sau în containere instalate în curtea spitalului.

Paturile de pe toate secţiile sunt ocupate în acest moment. Dintre cei 35 de pacienţi COVID-19 care aşteaptă eliberarea un loc în spital, 28 au nevoie de suport de oxigen, iar nouă dintre aceştia sunt în stare gravă şi ar avea nevoie de tratament la terapie intensivă, unde nu avem niciun pat liber”, spune Simina Roz.

Spitalele arădene s-au aglomerat de la finalul lunii septembrie, dar locurile au fost suplimentate periodic până s-a ajuns la o limită maximă.

Conform Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Arad, 401 persoane care au COVID-19 sunt internate în prezent în spitalele din judeţ, din 3.190 de cazuri active de infectare cu SARS-CoV-2.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă