Zeci de nereguli privind gestionarea deșeurilor pe litoral. Garda Națională de Mediu: Amenzile s-au dublat față de anul trecut

1 lună in urmă 22

Garda Naţională de Mediu a anunțat, miercuri, s-au descoperit numeroase nereguli privind gestionarea deșeurilor în stațiunile de pe litoral în urma controalelor efectuate în perioada 2-22 august. Aceștia au mai anunțat și că aplicat amenzi în valoare de 997.700 lei, suma amenzilor, fiind dublă față de anul trecut.

„Numărul şi valoarea sancţiunilor aplicate pe litoral s-au dublat, faţă de 2020, după ce Garda Naţională de Mediu a demarat o amplă acţiune de control în zona staţiunilor de pe malul Mării Negre. Timp de 20 de zile (în perioada 2 – 22.08.2021), comisarii GNM au verificat operatorii de plaje, agenţii comerciali şi administraţiile publice din aceste staţiuni şi au constatat numeroase nereguli privind gestionarea deşeurilor”, se arată într-un comunicat publicat, miercuri, de Garda de Mediu, pe Facebook.

În urma controalelor efectuate pe Litoral, comisarii Gărzii de Mediu au aplicat 92 de amenzi (aproape dublu faţă de anul trecut, când fost aplicate 49 de amenzi) în valoare de 997.700 lei (faţă de 430.000 de lei în 2020).

De asemenea, a fost înaintată şi o sesizare penală, către organele în drept, pentru neaplicarea măsurilor de desfiinţare a unei construcţii ilegale amplasate pe plaja Corbu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă