Zeci de mii de organizatii din SUA, compromise prin piratarea softului de email al Microsoft

1 lună in urmă 1

Atacul cibernetic asupra softului de email al Microsoft a afectat peste 20.000 de organizatii din Statele Unite, a declarat o persoana apropiata guvernului american, potrivit Reuters.

Atacul cibernetic a ajuns deja in mai multe locuri comparativ cu toate codurile descarcate de la SolarWinds, compania americana aflata in centrul unui alt atac cibernetic masiv, descoperit in decembrie.

Cel mai recent atac a creat canale pentru accesarea de la distanta a sistemelor informatice ale sindicatelor de credit, autoritatilor locale si ale unor companii mici, potrivit datelor investigatorilor americani.

Previziuni sumbre pentru anul 2021. Securitatea organizationala va fi pusa la incercare de atacatorii cibernetici

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Zeci de mii de organizatii din Asia si Europa au fost afectate la randul lor.

Atacurile hackerilor continua, chiar daca Microsoft a emis marti remedii pentru vulnerabilitatile existente.

Microsoft, care a afirmat initial ca atacurile au constat in "atacuri limitate si tintite", a refuzat sa comenteze despre amploarea problemei, dar a subliniat ca lucreaza cu agentiile guvernamentale si cu companiile de securitate pentru a-i ajuta pe clienti.

"Clientii afectati ar trebui sa contacteze echipele de suport pentru sprijin si resurse suplimentare", a precizat compania.

Seful de cabinet al lui Joe Biden, dupa atacul cibernetic de amploare impotriva Statelor Unite: Reactia va merge dincolo de sanctiuni

Un grup de hackeri din China numit de Microsoft Hafnium a accesat serverele de email ale companiei incepand din luna ianuarie, folosindu-se de patru vulnerabilitati necunoscute anterior. Hackerii au extras de la distanta informatii din inboxuri, fara sa trimita niciun email malitios sau vreun atasament ilegal.

Vineri, Casa Alba a anuntat ca atacul include un numar ingrijorator de mare de victime.

"Aceasta este o vulnerabilitate semnificativa care poate avea un impact de amploare. Suntem ingrijorati ca exista un numar mare de victime", a declarat secretarul de presa al Casei Albe, Jen Psaki.

Un grup de hackeri din China numit de Microsoft Hafnium a accesat serverele de email ale companiei incepand din luna ianuarie, folosindu-se de patru vulnerabilitati necunoscute anterior. Hackerii au extras de la distanta informatii din inboxuri, fara sa trimita niciun email malitios sau vreun atasament ilegal.

Citeste si:

Cele trei prafuri alimentare consumate zilnic care ne scurteaza viata. "Ele in sine nu sunt nocive, altfel am avea numai morti pe strada"Cristi Borcea, moment de sinceritate: "Am fost tot timpul cu Valentina, chiar daca m-am insurat cu Alina"VIDEO Ghinionul unui sofer care s-a incadrat gresit in sensul giratoriu. Cine se afla la volanul masinii cu care a evitat coliziuneaCe a insemnat pentru Marian Oprisan pierderea alegerilor. Pana in septembrie 2020, a fost cel mai puternic baron local din RomaniaFOTO Un fost international italian, indragostit lulea de o romanca. Ce super-cadou i-a facut in "luna iubirii"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă