Zeci de mii de oameni au protestat în Elveția. Ei cer legalizarea căsătoriei între persoane de același sex

1 lună in urmă 31

  • Până în prezent, cuplurile de același sex din Elveția pot obține aprobarea oficială numai pentru uniunile civile, care nu sunt același lucru cu mariajele, din punct de vedere legal.
  • Dacă Elevția votează legalizarea căsătoriei între persoane de același sex, acest lucru ar permite cuplului să adopte copii.
  • Cuplurile de lesbiene ar avea acces mai ușor la donațiile de spermă dacă ar dori să întemeieze o familie și ar fi mai ușor pentru partenerii străini să obțină cetățenia elvețiană.

Zeci de mii de oameni au protestat, sâmbătă, în Elveția, ei dorind legalizarea căsătoriei între persoane de același sex, scrie The Time.

Căsătoria între persoane de același sex a fost deja legalizată în multe alte țări europene, inclusiv Germania, Austria, Franța și Olanda.

Zurich Pride #ZH0409 #ZurichPride21@queer_de @lsvd @ZurichPride @pinkcross_ch @ViennaPride @EuroPride @TbilisiPride

Today, the Zurich Pride takes place, from 1 PM speeches on the Helvetiaplatz.
Now (2 PM) the community is going on the move. pic.twitter.com/k8VA37DHda

— element (@__investigate__) September 4, 2021

Postul public SRF a raportat că zeci de mii au participat la parada Zurich Pride care s-a desfășurat sub sloganul „Poți să o faci. Căsătorie pentru toată lumea acum”.

People demonstrate at the #ZurichPride parade with the slogan 'Dare. Marriage for all, now!' for the rights of the #LGBTIQ community in Zurich, #Switzerland, 04 September 2021. 📷 epa / Keystone / Michael Buholzer#epaphotos #visualizingtheworld pic.twitter.com/9CMXWfunUD

— european pressphoto agency (@epaphotos) September 4, 2021

Până în prezent, cuplurile de același sex din Elveția pot obține aprobarea oficială numai pentru uniunile civile, care nu sunt același lucru cu mariajele, din punct de vedere legal.

Zurich Pride #ZH0409 #ZurichPride21🏳️‍🌈@queer_de @lsvd @ZurichPride @pinkcross_ch @ViennaPride @EuroPride @TbilisiPride

Today, the Zurich Pride takes place, from 1 PM speeches on the Helvetiaplatz.
Now (2 PM) the community is going on the move. pic.twitter.com/vVojoIowL2

— element (@__investigate__) September 4, 2021

Dacă Elevția votează legalizarea căsătoriei între persoane de același sex, acest lucru ar permite cuplului să adopte copii. În plus, cuplurile de lesbiene ar avea acces mai ușor la donațiile de spermă dacă ar dori să întemeieze o familie și ar fi mai ușor pentru partenerii străini să obțină cetățenia elvețiană.

Oponenții legalizării spun că doar unui bărbat și o femeie ar trebui să aibă posibilitatea de a se căsători, iar copiii ar trebui să aibă dreptul de a avea atât un tată, cât și o mamă, în sens tradițional.

SRF a raportat că 70 de grupuri din comunitatea LGBTQ au participat la proteste.

The post Zeci de mii de oameni au protestat în Elveția. Ei cer legalizarea căsătoriei între persoane de același sex appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă