Zeci de mii de elevi riscă să repete anul şcolar din cauza pandemiei

1 lună in urmă 2

Anul şcolar nu se va încheia cu bine pentru toţi elevii. 65.000 de elevi se află în situație de risc de neîncheiere a mediei pe semestrul I din cauza imposibilității de a avea acces la resursele tehnologice. Închiderea școlilor în contextul pandemiei de Covid-19 a adâncit inegalitățile dintre copii și a îngreunat, sau chiar a împiedicat accesul la educație pentru peste 600.000 de copii, care nu au avut acces la școala online.

În acest context, pentru scăderea riscului abandonului școlar, Ministerul Educației a dispus recent măsuri de educaţie remedială, prin intermediul programului național pilot de tip „Școala după școală”, însă doar un sfert dintre cei care au nevoie s-au înscris la cursuri.

Orele remediale se vor putea organiza și în vacanța de vară. Programul se va încheia pe 31 august.

Ce spun oficialii

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la Digi 24: Trebuie să recunoaștem că sunt probleme generate de predarea online, au fost pierderi generate de deficiențele de acces la net sau echipamente, formarea cadrelor didactice. Am insistat ca orele remediale să se facă cu prezență fizică.

Prof. Dr. Alexandru Rafila: Sănătatea mintală a copiilor trebuie să ne dea de gândit, și faptul că au nevoie de introducerea în orele de eduație remediale, de consiliere psihologica.

Alexandru Rafila îl laudă pe Sorin Cîmpeanu: A fost un adevărat apărător al drepturilor copiilor la educație
Cristina Dincu, psiholog: Orele acestea mi se par esenţiale şi extrem de importante în dezvoltarea acestor copii, deoarece noi ştim cu toţii, că şcoala, dincolo de dezvoltarea competenţelor ştiinţifice, practic pune bazele dezvoltării sociale. Practic, în acest an, în care ei au fost cu totul izolaţi, acesţi copii şi-au pierdut competenţele sociale.

Rareș Voicu, președinte CNE: Ascultați elevii, vorbiți cu ei și aflați ce nu au reușit să acumuleze față de ceea ce s a predat. Orele remediale, dincolo de metodologii, ar trebuie să fie despre alături de elevi.

Şcoli închise lângă Bucureşti din cauza COVID-19. Localităţile unde elevii vor face cursuri online
 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă