Zeci de mii de bucureşteni au înfruntat lipsa căldurii şi a apei calde în prima zi autentică de iarnă

2 luni in urmă 1

De Andre Rotaru.
Publicat: 08.12.2020, 16:36.
Actualizat: 08.12.2020, 17:01

După o noapte de iarnă autentică, zeci de mii de bucureşteni s-au trezit fără apă caldă şi în frig. Din cauza sutelor de avarii, caloriferele abia s-au dezmorţit în multe case, iar la robinete a curs apă călduţă. Şi, din păcate, nimeni nu are o soluţie pentru ei.

Bucureştenii au rămas fără căldură şi apă caldă în prima noapte de iarnă adevărată ELCEN susţine că două puncte termice vor reveni la capacitatea maximă

Sunt probleme mari în ceea ce priveşte sistemul de termoficare din Bucureşti. Imobile de pe sute de străzi nu sunt alimentate în momentul de faţă cu apă caldă sau agent termic. Acest lucru îl anunţă chiar Termoenergetica într-un document de 29 de pagini.

Oamenii au povestit că aseară, când în Bucureşti a început să ningă şi temperaturile au scăzut simţitor, au fost nevoiţi să mai pună o haină pe ei sau chiar au dormit purtând căciuli şi haine groase, ca şi cum ar fi dormit afară.

Reacţia ELCEN

Pe de-o parte există veşti bune. ELCEN a anunţat pe Facebook că două puncte termice vor reveni la capacitate maximă, adică CET Bucureşti Sud care ar trebui să înceapă să producă agent termic şi la CET Grozăveşti acolo unde lucrările de modernizare sunt aproape pe final, iar de joi bucureştenii ar trebui să aibă apă caldă.

Managerii ELCEN reclamă că sunt probleme foarte mari în ceea ce priveşte transportul. Sunt pierderi foarte mari şi pur şi simplu nu pot face faţă.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

caldura apa calda capitala elcen
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă