Zeci de mame au fugit din saloanele spitalului de pediatrie din Timișoara cu copiii adormiți în brațe. Alarma de incendiu i-a trezit în miez de noapte

1 săptămână in urmă 32

Alarma de incendiu a spart liniştea imediat după miezul nopţii la spitalul de pediatrie Louis Ţurcanu din Timişoara. Cu imaginea spitalelor care ard în minte, 41 de mame şi-au luat copiii în braţe şi au fugit îngrozite, fără să le spună nimeni care este, de fapt, situaţia. 

MamăNe-a trezit din somn şi am plecat speriaţi, fără acte, fără nimic. Nu ştim nimic, suntem disperaţi, nu ştim încotro s-o luăm. 

MamăAm luat copilul şi am fugit că m-am speriat tare. Copilul a început să plângă. Am crezut că suntem în siguranţă.

Imediat, la faţa locului au ajuns forţele de intervenţie, iar autorităţile au activat Planul Roşu. 

Elena Rădulescu, ISU Timiș: Cinci autospeciale de stingere, două autoscări de lucru la înălţime, trei ambulanţe SMURD şi un efectiv de 22 de pompieri. 

În cele din urmă, pompierii au descoperit că fumul gros nu era provocat de incendiu. 

Ovidiu Adam, manager spital: Nu a fost incendiu propriu-zis, ci un scurtcircuit la o staţie de tratare a aerului care a produs foarte mult fum. S-au topit nişte fire de plastic şi a fumegat intens. În rest nu au fost alte probleme. 

Reacția primarului Dominic Fritz

O anchetă va stabili cine este vinovat de incident. Între timp, Dominic Fritz, primarul Timişoarei, a anunţat că noua clădire a spitalului de pediatrie, începută şi neterminată de peste un deceniu, va fi gata anul acesta. Dar nu va putea fi inaugurată pentru că nu sunt foduri pentru dotări. 

"La Spitalul de copii Louis Țurcanu, noua clădire a stat blocată în șantier mai bine de 10 ani. Anul acesta o finalizăm. Dar pentru a putea funcționa avem nevoie urgentă de dotări. Am depus cerere de finanțare pe fonduri PNRR pentru a dota și mobila acest nou spital de șase etaje".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Zeci de mame au fugit din saloanele spitalului de pediatrie din Timișoara cu copiii adormiți în brațe. Alarma de incendiu i-a trezit în miez de noapte

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă