Zeci de filtre în București, în prima zi cu noile restricții. Circulația, restrânsă de la ora 20.00, în weekend

2 săptămâni in urmă 2


Începând de duminică, bucureștenii sunt vizați de noi restricții, după ce rata de infectare a depășit pragul de 7. De acum, în weekend, programul magazinelor și al teraselor se încheie la ora 18.00, iar carantina de noapte începe de la ora 20.00. În prima zi în care noile măsuri au intrat în vigoare, Capitala a fost împânzită de filtre de poliție, care s-au asigurat că oamenii știu de noile măsuri.


Astăzi, 28 martie, au intrat în vigoare măsurile adoptate de CMBSU pe 27 martie și tot astăzi rata de infectare din București a depășit pentru prima dată pragul de 7, ajungând la valoarea de 7,2.


Imagine surprinsă în Piața Universității din București, în seara zilei de 28 martie 2021. Foto: Eli Driu

Poliția Capitalei: „Vom acționa cu fermitate”


Înainte de intrarea în vigoare a noilor restricții, Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, și Cătălin Stegăroiu, comandantul Jandarmeriei București, au atras atenția, într-o conferință de presă, că legea va fi aplicată cu strictețe.


„Pe lângă rolul de informare, acolo unde se persistă în încălcarea legii, vom acționa cu fermitate și vom aplica sancțiunile legale”, a spus Bogdan Berechet, șeful Poliției București.


Cătălin Stegăroiu, comandantul Jandarmeriei București, a explicat că se fac eforturi ca mesajul privind respectarea regulilor să ajungă la oameni și lumea trebuie să „aibă încredere în autorități că merg pe un plan bine stabilit”.


Care sunt măsurile care au intrat în vigoare:


Magazinele și terasele sunt deschise până la ora 18.00. Livrările pot continua și după această oră Carantina de noapte începe de la ora 20.00, după această oră fiind necesară o declarație pe proprie răspundere
Foto: Eli Driu

Prefectura Capitalei a anunțat că nu vor fi afectate de măsura carantinei pe timp de noapte cabinetele medicale, inclusiv cele stomatologice, iar deplasarea este permisă și pentru vaccinare după ora 20:00, condiția fiind ca persoana respectivă să aibă asupra sa certificatul de vaccinare.


De asemenea, scoaterea animalelor de companie în fața locuinței este permisă, cât timp persoana nu se deplasează în nicio altă parte și prezintă dovada că locuiește în imobilul în fața căruia se află.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă