Zeci de blocuri din Capitală primesc căldură sub parametrii normali. De ce au luat autoritățile această măsură

1 lună in urmă 1

Zeci de blocuri din sectoarele 1, 2, 4, 5 și 6 ale Capitalei au căldură sub parametri normali, raportat la temperaturile de afară, anunță compania Termoenergetica, pe site-ul propriu. Unele zone au probleme încă se sâmbătă, dar sunt și blocuri care au probleme cu încălzirea din 13 sau din 14 ianuarie.

Adrian Gîtlan, directorul adjunct al Termoenergetica, a explicat că măsura a fost luată pentru a nu risca avarii majore.

”Date fiind temperaturile exterioare foarte reduse, încercăm să nu facem opriri. Tocmai de aceea, parametrii sunt un pic reduși, astfel încât să nu forțăm sistemul și să riscăm vreo avarie majoră acum, când temperaturile sunt foarte scăzute. Avem doar două opriri pentru avarii, în rețeaua secundară, și doar pentru apă caldă”, a declarat acesta.

Care sunt zonele afectate

Adrian Gîtlan a explicat că, în general, sunt afectate zonele de capăt de rețea, aflate în punctul cel mai îndepărtat față de CET-uri. ”Sectorul 2, spre exempluk, este situat mai departe de CET și este afectat”, a msi spus Gîtlan.

Și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat într-o conferință de presă de luni dimineață, că a fost o decizie luată de managementul Termoenergetica. ”Existau două variante: fie ca rețeaua să funcționeze sub parametri, fie să o forțăm cu căldură și presiune prea mare. S-a luat decizia să funcționeze sub parametri”, a afirmat acesta.

Sistemul de termoficare funcționează în baza unei diagrame, care se raportează la temperaturile de afară. Temperatura și presiunea din rețea se reglează automat, în funcție de starea vremii. Cu cât este mai frig, cu atât presiunea și temperatura din rețea cresc. În același timp însă, crește și riscul unor avarii, din cauza sistemului de distribuție învechit al Bucureștiului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă