Zeci de artefacte expuse pe Insula Muzeelor din Berlin au fost distruse. Poliția germană a deschis o anchetă

4 luni in urmă 17


Aproape 70 de opere de artă şi antichităţi expuse pe Insula Muzeelor din Berlin au fost avariate şi vandalizate în cadrul unei aparente serii de atacuri, care au determinat poliţia germană să deschidă o anchetă, fără să ofere însă alte detalii, informează miercuri DPA, citată de Agerpres. Faptele s-au comis pe 3 octombrie, însă abia astăzi autoritățile le-au făcut publice.


Artefactele au fost stropite cu un lichid uleios în mai multe spaţii ale complexului muzeal Insula Muzeelor, care este inclus pe lista patrimoniului mondial de către UNESCO şi este considerat una dintre cele mai populare atracţii turistice din capitala Germaniei.


Printre exponatele avariate se află sarcofage egiptene, sculpturi în piatră şi picturi din secolul al XIX-lea, iar lichidul folosit de atacatori a lăsat urme şi pete vizibile pe operele de artă, potrivit presei germane.


Publicaţia germană Die Zeit a descris acest act de vandalism drept "unul dintre cele mai ample atacuri comise asupra unor opere de artă şi antichităţi din istoria postbelică a Germaniei".


Incidentul s-a produs de Ziua Unităţii Germane, care a marcat în 2020 împlinirea a trei decenii de la reunificarea Germaniei. Nu este clar deocamdată dacă data atacului a fost aleasă în mod intenţionat.


Foto: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă