Zeci de antivacciniști, suspectați de trafic de certificate false de vaccinare. Percheziții de amploare în Austria

2 săptămâni in urmă 14

Miercuri, 05 Ianuarie 2022, ora 18:38

30 citiri

Zeci de antivacciniști, suspectați de trafic de certificate false de vaccinare. Percheziții de amploare în Austria

Poliția din Austria a făcut miercuri, 5 ianuarie, zeci de percheziții la nivel național pentru destructurarea unei grupări infracționale. Potrivit anchetatorilor, 22 de persoane sunt suspectate de trafic de certificate de vaccinare false pentru uz propriu sau al unor apropiaţi.

Acuzațiile din dosar sunt de contrafacere, utilizare de documente false şi escrocherie, a comunicat Ministerul federal de Interne, cu câteva săptămâni înainte de preconizata introducere a vaccinării obligatorii.

”Suspecţii formează un grup eterogen, având ca singur punct comun respingerea normelor de protejare a populaţiei generale”, a adăugat ministerul.

Numeroase certificate de vaccinare false, telefoane mobile şi computere au fost confiscate în cursul operaţiunii, pentru care au fost mobilizaţi circa o sută de poliţişti în urma analizării unor mesaje descoperite pe aplicaţia Telegram.

”Nu este vorba despre o greşeală minoră, ci despre o activitate infracţională”, a comentat ministrul de interne Gerhard Karner, promiţând să acţioneze ”în special împotriva falsificatorilor şi a celor care fac un comerţ la negru”.

În aprilie 2021 a fost creat un grup de anchetă pentru a lupta contra acestui fenomen.

Ministrul de interne a insistat şi asupra ”menţinerii presiunii controalelor în locurile publice”, pe fondul creşterii numărului de infectări legate de varianta Omicron.

Situată mult timp sub media din Uniunii Europene, rata de vaccinare a crescut în Austria în noiembrie şi decembrie în perspectiva obligativităţii de vaccinare, ce ar urma să intre în vigoare în februarie, un proiect unic până acum în UE.

Potrivit statisticilor oficiale, circa 70% din populaţie dispune acum de un certificat verde activ.

Cei care nu s-au vaccinat şi nu pot prezenta un certificat de anticorpi care să dovedească trecerea recentă prin infectarea cu coronavirus sunt în continuare supuşi unui lockdown parţial, decretat la mijlocul lunii noiembrie.

Teoretic, ei nu îşi pot părăsi domiciliul decât pentru cumpărături esenţiale, sport sau îngrijiri medicale.

La fel ca în alte ţări europene, şi în Austria oponenţii vaccinării şi restricţiilor sanitare au fost foarte vocali în lunile din urmă, când zeci de mii de manifestanţi au ieşit în stradă în mai multe rânduri.

Citeste si:

Peste 182.000 de francezi au certificate false de vaccinare. Pedepse de până la 5 ani de închisoare și amenzi de 75.000 de euro

Autoritățile din Franța au anunțat luni, 20 decembrie, că au descoperit cel puţin 182.000 de certificate sanitare falsificate începând din iunie, când au devenit obligatorii. Franţa a...

Țara care pregătește un proiect prin care cetățenii care refuză vaccinarea să fie amendați cu 3.600 de euro

Țările lumii se pregătesc să facă față valului cinci al pandemiei, în contextul în care a apărut o nouă tulpină mult mai contagioasă, iar unele chiar pregătesc noi restricții....

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă