Zbor-test doar cu pasageri vaccinați, efectuat de Qatar Airways. „Aceasta va fi tendința”, spune CEO-ul companiei

1 lună in urmă 17


Pașaportul de vaccinare ar putea fi obligatoriu în curând pentru cei care vor să călătorească cu avionul, într-un moment în care toate țările vor să își deschidă economiile, dar pandemia nu s-a terminat încă, a avertizat CEO-ul Qatar Airways pentru televiziunea CNBC.


Compania aeriană arabă Qatar Airways a organizat marți un „zbor către nicăieri”, exclusiv cu persoane vaccinate la bord, semnalând în acest timp că pe termen scurt, toți pasagerii ar putea fi nevoiți să se imunizeze.


„Pe termen scurt, da, cred că pașaportul de vaccinare va fi foarte folsitor pentru a da încredere atât guvernelor cât și pasagerilor, astfel ca industria noastră să repornească”, a declarat Akbar Al Baker, CEO-ul Qatar Airways.


Întrebat dacă vaccinarea va fi o condiție pentru pasagerii care vor să zboare, Al Baker a răspuns afirmativ.


„Cred că aceasta va fi tendința inițială, deoarece lumea trebuie să se deschidă și oamenii trebuie să aibă încredere în acest mijloc de transport”, a spus el.


„Cred că acesta va fi o tendință ce va avea loc până când oamenii sunt siguri că există un antidot eficient sau un tratament bun pentru această pandemie gravă cu care ne confruntăm azi”, a adăugat CEO-ul Qatar Airways, unul dintre cei mai importanți aerieni din lume.


Qatar Airways a organizat marți un zbor-test, primul în care toți membrii echipajului, dar și pasagerii au fost vaccinați. Zborul a decolat de pe aeroportul din Doha, unde s-a și întors după trei ore.


Potrivit Qatar Airways, testul a avut scopul de a demonstra toate măsurile puse la punct de companie pentru a asigura „cele mai înalte standarde de siguranță și igienă la bord”, inclusiv tehnologia „Zero-Touch” (fără atingere) folosită pentru sistemul de entertainment.


Oficialul companiei a subliniat că cel puțin deocamdată, Qatar Airways nu va impune obligativitatea vaccinării pentru a permite accesul la bordul aeronavelor.


Mai multe țări au anunțat însă deja planurile privind implementarea unui pașaport de vaccinare sau a unui certificat verde, pentru a încuraja călătoriile.


Certificatul - care atestă vaccinare, rezultatul unui test negativ sau vindecarea după infectare - ar putea fi implementat în Uniunea Europeană până la vară, a anunțat săptămâna trecută Comisia UE.


În vreme ce este primit cu brațele deschise de țările care depind de industria turistică - precum Grecia sau Spania - acest certificat este totodată ținta criticilor care susțin că el nu ar face decât să accentueze inegalitățile și să restrângă drepturile oamenilor care din diferite motive nu se pot vaccina.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă