Youssoufa Moukoko, puștiul fenomen de la Borussia Dortmund, ținta ultrașilor rasiști! Ce i-au făcut după ce a marcat un hattrick

4 luni in urmă 10

Fotbalistul de 15 ani al Borussiei Dortmund, Youssoufa Moukoko, care a marcat 9 goluri în 3 meciuri la echipa de juniori a clubului, a fost insultat puternic de suporterii echipei Schalke, după ce a marcat un hattrick în partida directă.

Copilul-minune al Borussiei i-a determinat pe cei de la Federația Germană de Fotbal să schimbe regulile și să le permită galben-negrilor să-l folosească din luna noiembrie, când va împlini vârsta de 16 ani.

Youssoufa Moukoko este doar un copil, dar are cifrele unui campion: fanii rivalilor îi duc insulte rasiste pentru că este prea bun!

Youssoufa Moukoko se antrenează de luni bune cu Haaland și ceilalți jucători de la prima echipă a Borussiei și continuă să marcheze neîncetat la echipa de juniori a clubului: 6 goluri în 2 etape de campionat și încă 3 marcate într-un meci de cupă. Asta după ce sezonul trecut a terminat cu 38 de goluri marcate în 28 de meciuri.

În derbyul câștigat în fața celor de la Schalke, Moukoko a marcat 3 goluri într-un meci marcat de un număr foarte mare de scandări rasiste din partea fanilor adverși.

Dortmund a câștigat pe terenul lui Schalke, la juniori, cu scorul de 3-2, grație reușitelor lui Moukoko. Fanii echipei gazdă au adresat injurii și epitete rasiste jucătorului Borussiei, motiv pentru care atât oficialii lui Schalke, cât și cei ai Federației Germane de Fotbal și-au prezentat scuzele și și-au exprimat indignarea față de comportamentul suporterilor.

Mesaj emoționant al fotbalistului: „Insultele voastre mă fac mai puternic”

De partea lui Moukoko s-au aflat Antonio Rudiger și Jerome Boateng, la fel și coechipierii Axel Zagadou și Manuel Akanji. Moukoko a publicat pe rețelele sociale o scrisoare în care a comentat incidentul:

„Dragi fani, vă mulțumesc pentru mesajele de încurajare și comentariile pozitive. Vreau să vă spun că nu ar trebui să fie loc pentru rasism în fotbal și în viața de zi cu zi.

Schalke nu are nimic a face cu asta, pentru că aceia care au scandat acele cuvinte nu sunt fani, sunt niște bărbați care vor să împrăștie ură în jur. Suntem adversari pe teren, dar suntem uniți de pasiunea pentru fotbal.

Pentru cei care m-au insultat: cuvintele voastre mă fac să fiu mai puternic. Puteți să mă insultați și să mă urâți, dar nu o să mă doborâți, pentru că eu o să fac în continuare ceea ce iubesc. Să spunem NU rasismului, este deja destulă ură în lume! Viețile persoanelor de culoare contează”.

The post Youssoufa Moukoko, puștiul fenomen de la Borussia Dortmund, ținta ultrașilor rasiști! Ce i-au făcut după ce a marcat un hattrick appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă