Xavier Pascual este dorit la echipa națională a României! Antrenorul catalan se desparte de FC Barcelona la sfârșitul acestui sezon | EXCLUSIV

1 lună in urmă 323

Xavier Pascual este dorit la echipa națională. Federația Română de Handbal negociază cu antrenorul catalan pentru a reveni pe banca tehnică a tricolorilor.

Antrenorul este azi pe banca tehnică a Barcelonei, dar se desparte de club la finalul sezonului, indiferent dacă va câștiga sau nu Liga Campionilor.

În handbalul românesc se speculează faptul că Xavier Pascual este dorit atât la echipa națională, cât și la Dinamo București.

Xavier Pascual este dorit la echipa națională a României! Antrenorul catalan se desparte de FC Barcelona la sfârșitul acestui sezon

Xavier Pascual ar putea fi viitorul selecționer al României la handbal masculin. Potrivit unor informații ProSport, Federația Română a purtat deja primele discuții cu antrenorul catalan pentru a reveni pe banca tehnică. El a mai condus naționala în perioada 2016-2018.

România a ratat calificarea la Euro 2022, iar rezultatele cu Kosovo vor duce probabil la încheierea colaborării cu Rareș Fortuneanu. Deocamdată, tehnicianul de la St. Raphael mai are contract cu FRH până la finalul acestui an.

Cert în acest moment este faptul că Xavier Pascual își va încheia colaborarea cu FC Barcelona la finalul acestui sezon. Mundo Deportivo a anunțat azi că tehnicianul catalan nu va mai continua cu gruparea blaugrana, chiar dacă în iunie va câștiga Liga Campionilor. El mai avea un contract până în 2022, dar a ajuns la un acord economic cu FC Barcelona pentru ca acordul să se încheie în vară.

În actualul contract, Xavier Pascual avea o clauză prin care putea să mai stea pe banca tehnică a catalanilor încă 2 ani, dacă ar fi câștigat Liga Campionilor. După sosirea lui Juan Laporta în fruntea clubului, antrenorul nu a mai simțit încrederea noilor manageri. Această stare de neîncredere reciprocă de ambele părți a condus și la pierderea lui Aron Palmarsson, mai notează sursa citată. Jucătorul islandez a semnat cu Aalborg.

„Pasqui” are în palmares peste 50 de trofee

Xavier Pascual nu a mai putut continua cu naționala României în 2018, după ce Barcelona l-ar fi pus să aleagă

Xavier Pascual are mai multe oferte, iar una dintre acestea este din partea Federației Române de Handbal. Catalanul s-ar putea muta cu arme și bagaje în România, în condițiile în care și Dinamo studiază varianta aducerii antrenorului. În acest caz, șansele lui „Pasqui” de a prelua naționala cresc și mai mult.

În această primăvară, Dinamo a anunțat transferul lui Cedric Sorhaindo de la FC Barcelona. Totodată, în conducerea echipei de handbal a fost cooptat și Marius Pintea, colaboratorul antrenorului catalan și la națională în peiroada 2016-2018. Între cei doi există și o relație foarte bună de prietenie.

Xavi Pascual a ajuns la 12 ani pe banca tehnică a echipei FC Barcelona. El a preluat frâiele după demiterea lui Manolo Cadenas în februarie 2009. Până în prezent a câștigat peste 50 de titluri cu Barca, inclusiv două titluri în Liga Campionilor, 2011 și 2015.

The post Xavier Pascual este dorit la echipa națională a României! Antrenorul catalan se desparte de FC Barcelona la sfârșitul acestui sezon | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă