​WTA Sankt Petersburg: Jaqueline Cristian, învinsă în trei seturi de Svetlana Kuznetsova

1 lună in urmă 12

​Jaqueline Cristian a jucat foarte bine împotriva Svetlanei Kuznetsova, însă experiența rusoaicei (35 ani) și-a spus cuvântul și aceasta s-a calificat în semifinalele competiției de categorie WTA 500 de la Sankt Petersburg (6-7, 6-3, 6-3).

Cristian (160 WTA, venită din calificări), aflată la cea mai mare performanță a carierei, a început excelent partida și a câștigat primul set la capătul unui tiebreak în care a fost condusă cu 5-2. Românca s-a impus în cinci puncte consecutive și părea să întoarcă soarta partidei în favoarea sa.

Chiar dacă Jaqueline a început setul secund cu un break, Kuznetsova (39 WTA) a revenit rapid cu un game câștigat la 0 la retur. Rusoaica a servit foarte puternic până la finalul partidei (a câștigat 82% dintre punctele jucate cu primul serviciu - 50/61), iar Jaqueline a reușit de prea puține ori să mai pună probleme (românca a obținut cele mai multe puncte când schimburile au fost mai lungi). Câte două break-uri în ultimele două seturi au fost suficiente pentru Svetlana și rusoaica s-a impus după două ore și 15 minute de joc.

— wta (@WTA) March 19, 2021

De știut:

Pentru parcursul de la Sankt Petersburg, Jaqueline Cristian va primi un premiu în valoare de 15.500 de dolari şi 125 de puncte (va urca până pe locul 141 WTA - cea mai bună clasare a carierei).
Pentru un loc în finală, Svetlana Kuznetsova se va duela cu învingătoarea partidei dintre compatrioatele sale Daria Kasatkina (61 WTA, cap de serie nr. 8) și Veronika Kudermetova (36 WTA, favorită 2). În cealaltă semifinală se întâlnesc tot două rusoaice: Margarita Gasparyan (126 WTA, a eliminat-o pe Ekaterlina Alexandrova, principala favorită) și Vera Zvonareva (145 WTA, fost loc 2 mondial).Turneul de la Sankt Petersburg are premii totale de 565.000 de dolari.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă