WTA Miami: Bianca Andreescu, în finală după ce adversara a servit pentru câștigarea partidei - Duel cu Ashleigh Barty

2 săptămâni in urmă 1

Bianca Andreescu se va lupta cu Ashleigh Barty pentru titlul de la Miami, după ce sportiva care reprezintă Canada s-a impus în al patrulea meci consecutiv de trei seturi.

Andreescu (9 WTA și favorită 8), venită după victorii epuizante în fața unor nume importante (Amanda Anisimova, Garbine Muguruza și Sara Sorribes Tormo), a întâlnit-o în semifinale pe grecoaica Maria Sakkari (25 WTA), jucătoare care tocmai s-a impus împotriva celor mai în formă sportive din circuitul feminin: Jessica Pegula și Naomi Osaka.

Chiar dacă a condus cu 4-1 în primul set, Andreescu a fost prinsă din urmă și s-a aflat într-o situație foarte dificilă: a salvat două mingi de set ale adversarei în tiebreak. Bianca a revenit de la 6-7, a câștigat de două ori pe serviciul Mariei și s-a impus cu 9-7.

Andreescu a fost prima care a reușit break-ul și în setul secund (a avut 3-1), însă Sakkari a reușit să lege cinci game-uri câștigătoare și să împingă confruntarea în set decisiv: 3-6.

Sakkari a servit pentru câștigarea partidei la 6-5, însă Bianca s-a impus la 0 la retur și a defilat în tiebreak: 7-4.

Bianca Andreescu, care a petrecut deja 12 ore pe teren la Miami, se va confrunta în ultimul act al competiției cu Ashleigh Barty. Principala favorită și-a respectat statutul și a trecut fără emoții de Elina Svitolina (Ucraina, cap de serie nr. 5), scor 6-3, 6-3.

Rezultatele înregistrate în semifinale:

Ashleigh Barty (1) vs Elina Svitolina (5) 6-3, 6-3
Bianca Andreescu (8) vs Maria Sakkari (23) 7-6(7), 3-6, 7-6(4).

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă