WTA a anunțat clasamentul oficial. Schimbări majore: cum stă Simona Halep

1 lună in urmă 29

Anul 2021 începe cu una din cele mai importante competiții sportive, Australian Open. Simona Halep este deja în cantonamentul austalian și se pregătește de un nou sezon competițional, marcat, din păcate, de pandemie. WTA a anunțat noile modificări competiționale, dar și clasamentul la început de an 2021.

Ce aduce anul 2021 pentru Simona Halep

Pentru Simona va fi în sfârșit 2021 anul în care va câștiga alte titluri sau va pierde inexplicabil? Cui îi pasă, atâta timp cât continuă să acumuleze victoriile și titlurile, așa cum a făcut-o în sezonul trecut, cu un record uimitor de 23-3, trei titluri pe numele ei și aproape 2 milioane de dolari în premii.

Predicții pentru cum ar putea arăta top 10 WTA în acest an deja s-au făcut, ba mai mult, există modificări în topul WTA, la început de an. În ciuda unei pandemii, specialiștii au reușit să prezică ascensiunea Ashleigh Barty pe locul 1 în acest moment. În același timp, Aryna Sabalenka a urcat pe locul 10. Jucătoarea noastră se află pe locul doi, cu 1.500 de puncte în urma jucătoarei din Australia.

Anul 2021 poate aduce în portofoliul Simonei Halep un nou titlu la Australian Open, sau o poate duce la un dezastru. Depinde numai de abilitatea ei de a se adapta noilor condiții de joc, în contextul restricțiilor impuse de organizatorii turneului. Același lucru va fi valabil și pentru următoarele turnee de Grand Slam din 2021. Majoritatea acestora se anunță mult mai grele, față de alți ani.

Marile turnee WTA de tenis în 2021 sub semnul incertitudinii

Incertitudinea abundă pe măsură ce intrăm în anul 2021, dar lucrurile par puțin mai clare după ce ATP și WTA și-au anunțat programele pentru prima parte a anului. Decizia Australian Open de a începe mai devreme, în perioada 8-21 februarie, a forțat o remaniere atât a ATP cât și a turneelor WTA.

Dar după săptămâni de discuții din culise, ATP și-a lansat calendarul pentru primele trei luni. În același timp WTA și-a confirmat programul pentru primele șapte săptămâni. Openul BNP Paribas nu va avea loc în martie, dar speră să aibă loc mai târziu.

Începutul de an 2021 aduce și modificări în clasamentul WTA, cu rezultate excepționale pentru anumite jucătoare. Actuala formă a clsamantului vine ca efect al turneului de la Abu Dhabi, unde Aryna Sabalenka a devenit câștigătoare, urcând astfel trei locuri în clasament, până pe 10. În cele ce urmează vă prezentăm clasamentul actualziat al WTA, la început de an 2021:

Ashleigh Barty 8.717p Simona Halep 7.255p Naomi Osaka 5.780p Sofia Kenin 5.760p Elina Svitolina 5.260p Karolina Pliskova 5.205p Aryna Sabalenka 4.580p (+3) Bianca Andreeescu 4.555p (-1) Petra Kvitova 4.516p (-1) Kiki Bertens 4.505p (-1)

În același clasament se mai regăsesște patru jucătoare românce, dar clasate în cea de a doua jumătate a clasamentului WTA, după cum urmează:

Patricia Țig 1.229p Sorana Cîrstea 999p (-1) Irina Begu 932p (-1) Ana Bogdan 805p (-1)

Urmează două competiții extrem de importante, indiferent pe ce loc s-ar afla, toate jucătoarele momentului, primul este Gipsland Trophy si Yarra Valley Classic, pe 1 februarie, urmat de turneul de Grand Slam, Australian Open, pe 8 februarie.

Pentru turneul australian, grupul de jucători internaționali a ajuns la Adelaide începând cu 14 ianuarie și va intra în carantină obligatorie timp de 14 zile. Conform datelor oficiale, toți jucătorii și echipele lor depășesc numărul australienilor care se întorc în țară în timpul pandemiei COVID-19.

The post WTA a anunțat clasamentul oficial. Schimbări majore: cum stă Simona Halep appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă