Woody Allen și-a anunțat retragerea din regia de filme. Ce va face celebrul cineast

1 săptămână in urmă 6

Aflat în Europa pentru realizarea celui de-al 50-lea film, Woody Allen, în vârstă de 86 de ani, a declarat că vrea să renunțe la regie şi că se va dedica scrisului, a informat Variety, preluată de news.ro.

„Ideea mea, în principiu, este de a nu mai face cinema şi de a mă concentra mai mult pe scris, şi acum mă gândesc la un roman”, a explicat Woody Allen pentru ziarul spaniol la Vanguardia. El a adăugat că nu intenţionează să mai publice memorii.

Acțiunea ultimul său film în calitate de regizor este plasată la Paris şi va fi filmată în întregime în limba franceză în câteva săptămâni. Allen a descris filmul ca fiind asemănător cu „Match Point”, prin faptul că va fi „incitant, dramatic şi, de asemenea, foarte sinistru”.

Allen a filmat mai des în Europa, deoarece sprijinul său în SUA a scăzut după ce a fost subiectul unui scandal sexual. Imaginea lui Woody Allen a fost puternic afectată în urma apariției acuzațiilor de molestare făcute de fiica sa adoptivă, Dylan Farrow. De asemenea, Amazon a anulat în urmă cu 3 ani lansarea filmului „A Rainy Day in New York” și mai mulți actori l-au criticat și și-au exprimat regretul că au lucrat cu el, printre aceștia numărându-se Colin Firth, Michael Caine și Greta Gerwig.

Woody Allen s-a născut pe 1 decembrie 1935 la New York. Este regizor, scenarist și actor. Ca regizor, a debutat cu „Whats Up, Tiger Lily?” (1966), iar printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără „Manhattan” (1979), „Another Woman” (1988), „Match Point” (2005), „Midnight in Paris” (2011), „Blue Jasmine” (2013) şi „Café Society” (2016).

Regizorul are în palmares trei premii Oscar pentru cel mai bun scenariu original, pentru „Midnight in Paris”, „Hannah and her sisters” și „Annie Hall”, și unul pentru regie, pentru „Annie Hall”. Allen mai are și trei trofee Globul de Aur și șapte premii BAFTA.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă