Woody Allen a anunţat că nu va mai regiza

1 săptămână in urmă 13

În timp ce se afla în Europa pentru realizarea celui de-al 50-lea film al său, Woody Allen a declarat ziarului spaniol La Vanguardia că intenţionează să renunţe să mai regizeze filme şi să dedice mai mult timp scrisului, citează Variety, potrivit News.ro.

Ultimul său film în calitate de regizor este plasat la Paris şi va fi filmat în întregime în limba franceză în câteva săptămâni.

Allen a descris viitorul său film ca fiind asemănător cu „Match Point”, prin faptul că va fi „incitant, dramatic şi, de asemenea, foarte sinistru”. Allen a scris recent a cincea sa colecţie de piese umoristice, „Zero Gravity”, care va fi publicată pe 27 septembrie de Alianza în Spania. În SUA, a fost publicat de Arcade şi distribuit de Simon & Schuster.

Allen a filmat mai des în Europa, deoarece sprijinul său în SUA a scăzut din cauza acuzaţiilor de abuz la adresa lui. În 2020, a deschis Festivalul de Film de la San Sebastian cu „Rifkin’s Festival”, filmat în şi în jurul oraşului San Sebastian. Relaţia sa cu festivalul din capitala provinciei basce datează din 2004 când a prezentat premiera „Melinda & Melinda” şi în 2008 premiera filmului „Vicky Cristina Barcelona”.

Amazon Studios a abandonat filmul său anterior „A Rainy Day in New York” după ce l-a acuzat pe Allen că a „sabotat” viitorul filmului prin comentariile sale cu privire la acuzaţiile de abuz ale fiicei sale Dylan Farrow. I-a dat în judecată pentru 68 de milioane de dolari, acuzând o încălcare a contractului. Disputa a fost soluţionată ulterior în afara instanţei.

Allen a avut probleme şi cu editurile. Hachette a anulat publicarea cărţii de memorii „Apropos of Nothing” după protestele personalului, dar a fost preluată de un alt editor, Arcade.

Woody Allen are 86 de ani.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă