WhatsApp testează o nouă funcție, prin care pozele trimise ca atașament se autodistrug după ce sunt văzute

2 luni in urmă 2


După ce a fost aspru criticată pentru că a anunțat că va împărți cu Facebook datele personale pe care le colectează de la utilizatori, WhatsApp transmite că va lansa o funcție pentru protejarea intimității, relatează go4it.ro.


Concret, WhatsApp pregătește introducerea unei opțiuni pentru trimiterea de poze care nu rămân în istoricul contului de utilizator.


Noua funcție ar urma să împiedice importarea sau copierea fișierelor, după ce au fost primite la destinatar. Astfel, vizionarea în intervalul de timp acordat după primirea fișierului va rămâne singura oportunitate de a vedea imaginea respectivă, teoretic.


Informațiile de până acum nu lămuresc dacă dezvoltatorul WhatsApp a luat și măsuri complementare, cum ar fi blocarea opțiunii pentru screenshot, suportată de orice telefon cu Android și iOS.


Cum va arăta noua funcție


Conform informațiilor de până acum, dacă utilizatorii părăsesc un chat activ în care a fost distribuită o fotografie temporară, nu vor mai putea să o vadă dacă revin mai târziu. În partea stângă a casetei de text va exista un cronometru care va indica fereastra de timp pentru vizionarea imaginii primite.


WhatsApp oferă deja o funcție similară, care vizează doar schimburile de mesaje. În aceste cazuri, cronometrul poate fi setat până la 7 zile.


Pe de altă parte, termenul-limită pentru acceptarea noilor politici de confidențialitate ale WhatsApp a rămas fixat pentru data de 15 mai. Utilizatorii care nu sunt de acord cu aceste condiții vor pierde accesul la serviciile platformei de mesagerie.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă