Whatsapp, Signal și Telegram, interzise în Armata Elveției. Militarii vor trebui să folosească o aplicație locală, cu plată

2 săptămâni in urmă 13

Armata elveţiană a interzis utilizarea aplicației Whatsapp în timpul operațiunilor de serviciu, preferând în schimb un serviciu de mesagerie național, considerat mai sigur în ceea ce privește protecția datelor, a confirmat joi un purtător de cuvânt al instituției, potrivit agenției France Presse, citată de Agerpres.

Interdicția se aplică și folosirii altor aplicații de mesagerie precum Signal și Telegram pe telefoanele private ale soldaților, în timpul sarcinilor de serviciu.

La finalul lunii decembrie, comandanții și șefii de stat major au primit un e-mail de la cartierul general prin care se recomanda ca trupele lor să treacă la utilizarea aplicației elvețiene Threema.

Recomandarea se aplică „tuturor”, inclusiv recruților care urmează stagiul militar și celor care se întorc pentru cursuri de perfecţionare, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al armatei elvețiene, Daniel Reist.

Faimoasă pentru neutralitatea sa din punct de vedere militar, Țara Cantoanelor îi obligă pe bărbați să urmeze stagiul militar. Recruţii trebuie apoi să revină cu regularitate în armată, de-a lungul anilor, pentru a se antrena.

Problema utilizării aplicațiilor de mesagerie „la datorie” a apărut în cadrul operațiunilor de sprijinire a spitalelor și a programului de vaccinare împotriva COVID-19 la care pot fi chemaţi recruții să participe, a precizat Reist.

Armata elvețiană va acoperi costul celor patru franci elvețieni (4,35 dolari / 3,85 euro) pentru descărcarea aplicației Threema de fiecare utilizator, serviciul de mesagerie fiind deja folosit de alte instituții publice din Elveția.

Alte servicii de mesagerie, cum ar fi WhatsApp, sunt supuse Cloud Act, legea care le permite autorităților din Statele Unite să acceseze datele deținute de operatorii americani, chiar dacă acestea sunt stocate pe servere din afara țării.

Compania care a lansat Threema susține că aplicația are 10 milioane de utilizatori și că serviciul său de mesagerie este conceput pentru a genera cât mai puține date despre utilizatori. Aplicația nu este finanțată prin publicitate.

„Toate comunicațiile sunt criptate end-to-end, iar aplicația este open source”, afirmă compania care a dezvoltat aplicația, pe site-ul său.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă