WhatsApp s-a răzgândit după reacțiile utilizatorilor. Ce se întâmplă cu schimbările anunțate

1 lună in urmă 21

„Au existat multe dezinformări care ne îngrijorează și vrem să îi ajutăm pe toți să înțeleagă principiile și faptele noastre ”, au spus reprezentanții WhatsApp într-o postare pe blog, în weekend.

Actualizările se referă la funcțiile care permit utilizatorilor să trimită mesaje și să interacționeze cu companiile pe WhatsApp. Anul trecut, Facebook a anunțat că firmele care folosesc WhatsApp ar putea stoca și gestiona convorbirile cu clienții folosind infrastructura Facebook.

Astfel, o companie poate vedea conținutul mesajelor și poate utiliza aceste informații în scopuri de marketing, care ar putea include publicitate pe Facebook.

WhatsApp trebuia să înceapă să solicite utilizatorilor pe 8 februarie să accepte termenii actualizați pentru a continua să utilizeze aplicația. Dar Facebook a spus că amână data. Nimeni nu va avea contul suspendat sau șters pe 8 februarie, a adăugat Facebook. Oamenii vor avea „treptat” șansa de a-și revizui politica de confidențialitate „în ritmul lor” înainte ca noile opțiuni să fie disponibile, pe 15 mai.

Actualizările de confidențialitate au cauzat „confuzie”

Actualizările de confidențialitate au cauzat „confuzie”, a spus WhatsApp. Mulți utilizatori au considerat că aplicația va partaja mai multe date, inclusiv mesaje, cu Facebook.

Din 2016, WhatsApp a împărtășit anumite date cu Facebook, cum ar fi numărul de telefon. Dar conținutul mesajelor nu poate fi vizualizat de WhatsApp sau Facebook, pentru că sunt criptate, fapt care nu se schimbă.

Cu toate acestea, utilizatorii preocupați de confidențialitatea lor s-au îndreptat spre aplicațiile de mesagerie rivale Signal și Telegram. Aceste două aplicații se definesc drept fiind axate pe confidențialitate și ambele au raportat creșterea numărului de utilizatori.

Sâmbătă, Signal a suferit chiar o întrerupere din cauza afluxului de utilizatori. Signal a spus că „adaugă noi servere și capacitate suplimentară într-un ritm record în fiecare zi” iar aplicația a revenit online duminică, scrie Mediafax

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă