WhatsApp amână cu trei luni modificarea termenilor privind confidențialitatea, după protestele utilizatorilor

1 lună in urmă 23


WhatsApp a anunțat vineri că va amâna pentru trei luni modificările termenilor privind confidențialitatea, după îngrijorările exprimate de mulți utilizatori că serviciul de mesagerie va partaja date confidențiale cu compania-mamă, Facebook, informează Hotnews, care citează AFP.


„Amânăm data până la care utilizatorii vor trebui să fie de acord cu termenii”, au scris reprezentanții companiei într-o postare pe blog. Modificările, care trebuia să intre în vigoare pe 8 februarie, se amână pentru data de 15 mai.


WhatsApp a împărțit încă din 2016 date cu Facebook, dar atunci utilizatorii puteau refuza acest lucru.


WhatsApp colectează o mulțime de alte date care pot fi distribuite cu Facebook, printre acestea numărându-se informațiile de înregistrare precum numărul de telefon, date privind tranzacțiile, detalii despre modul în care interacționezi cu alții (inclusiv agenți comerciali) și informații despre telefonul mobil.


În data de 4 ianuarie însă, WhatsApp a anunțat că schimbă politica de confidențialitate. Astfel, utilizatorii trebuia să fie de acord cu partajarea datelor personale către Facebook pentru a mai putea folosi aplicația.


Din această cauză, mulți utilizatori au căutat soluții alternative și au părăsit WhatsApp pentru Signal și Telegram.


Pentru a reduce din daune, WhatsApp a anunțat recent că nu interceptează conversațiile utilizatorilor.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă