Vremea se strică din nou. După o zi mai caldă, revin ninsorile, frigul și chiar viscolul

1 lună in urmă 16

Vreme de iarnă la început de aprilieVreme de iarnă la început de aprilie

După o zi cu temperaturi de primăvară, vreme se strică din nou din această seară. Meteotologii au emis avertizări cod galben de precipitații moderate cantitativpredominant ninsori, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

MARŢI, 06 APRILIE 2021, 11:34

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Potrivit unei prime informări meteo, în interval de valabilitate: 06 aprilie, ora 21:00 – 08 aprilie, ora 10:00 ), în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15...20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada.

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative.

A doua atenționare meteo COD GALBEN intră în vigoare marți seară, la ora 23:00 și este valabilă până miercuri, la ora 18:00.

În intervalul menționat, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h. La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80...90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

Imagine

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă