Vremea martie 2021. Ce temperaturi vom avea până la sfârșitul lunii, acum e clar

1 lună in urmă 1

Vremea martie 2021 este mai capricioasă, decât în alți ani. Luna martie a început, din păcate cu temperaturi scăzute și atenționări de Cod Galben. Dacă acest weekend este predominant rece, începând cu 8 martie, temperaturile revin la valorile normale pentru această lună. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarea perioadă, începând cu 8 martie, și veștile sunt îmbucurătoare.

Vremea martie 2021. Vine vremea frumoasă din 8 martie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarea perioadă a lunii martie. Datele furnizate de ANM anunță o încălzire a vremii, începând de luni, 8 martie, ca mai apoi temperaturile să crească și mai mult.

ANM anunță că după 9 martie temperaturile vor avea o ușoară creștere spre valori apropiate de normalul perioadei. Temperaturile maxime vo ajunge la valori de 10-11 grade. Temperaturile minime se vor situa în medie între 0 și 2 grade. Între 7 și 10 martie teperaturile vor mai resimți o scădere, ajungând la -3 și 2 grade, în zona Banatului.

Vremea în teritoriu, după 8 martie

Pentru locuitorii Crișanei, începând cu 8 martie temperaturile vor mai scăzute ajungând la 5-6 grade. După data de 9 matie, și în Crișana temperaturile vor crește în termometre, ajungând la valori de 10 grade maximele, iar minimele se vor situa în medie între -1 și 2 grade.

În zona de vest a țării, în Transilvania, începând de luni, 8 martie, temperaturilor pe timp de noapte scad până la 3 și 5 grade, ca mai apoi, de mați să creasă. Astfel că, din 9 martie Transilvania va avea în termometre aproximativ 7-8 grade maximele. Minimele se vor situa între -4 și -2 grade.

Maramureșul, din 8 martie, va avea  temperaturi cuprinse între 3 și 4 grade, mai rece pentru luna în care ne aflăm. Începând de miercuri și aici vor crește valorile termice, ajungând la 8 grade temperaturile maxime. Cele minime se vor situa în jurul valorii de -2 și 1 grad.

Estul țării va avea parte tot de valori reci, pentru începutul de săptămână. Maximele vor ajunge la valori de 3- 4 grade și a minime de -4 și -3 grade. Începând din 10 martie, Moldova va resimți o încălzire a vremii cu temperaturi de 9-11 grade maximele, și minime de -2-0 grade.

Sudul și sud-estul țării mai rece ca în alți ani

Sud Estul României, la malul mării, va avea temperaturi mai reci decât restul teritoriului. Astfel că, luni, 8 martie, în Doborogea se vor resimți valori de 5 grade maximele și minime de -1-0 grade. În prioada 12-14 martie vreme devine ușor mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii martie, cu medii ale maximelor de 8- 9 grade și minime de 1- 3 grade.

În Muntenia, luni 8 martie, va fi o răcire a vremii, cu valori de 6 grade maximele și minime de -3 grade. După ziua de miercuri vor crește temperaturile, ajungând la aproximativ 9-11 grade maximele și minime în jurul a 0 grade.

Vremea martie 2021. Sâmbătă, 6 martie 2021, Cod Galben în mai multe județe

ANM a emis în acestă dimineaț o avertizare de Cod Galben pentru mai multe județe. Fenomenele semnalate sunt intensificări locale ale vântului cu viteze la rafală în general de 55-65 kmh. Județele afectate de avertizarea de Cod Gabeln sunt, după cum urmează:

 Județul Brăila; Județul Ialomiţa; Județul Buzău; Județul Mehedinţi.

 

În județul Dolj sunt afectate mai multe localități de fenomenele extreme de vânt, după cum urmează:

Calafat, Băilești, Dăbuleni, Poiana Mare, Moțăței, Sadova, Daneți, Călărași, Valea Stanciului, Ciupercenii Noi, Maglavit, Cetate, Ostroveni, Amărăștii de Jos, Plenița, Galicea Mare, Desa, Bistreț, Bârca, Unirea, Gighera, Rast, Bechet, Cerăt, Afumați, Goicea, Orodel, Drănic, Giurgița, Urzicuța, Gângiova, Piscu Vechi, Dobrești, Caraula, Giubega, Ghidici, Negoi, Seaca de Câmp, Dobrotești, Cioroiași, Vârtop, Siliștea Crucii, Măceșu de Sus, Catane, Galiciuica, Măceșu de Jos, Cârna, Verbița, Izvoare;

The post Vremea martie 2021. Ce temperaturi vom avea până la sfârșitul lunii, acum e clar appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă