Vremea extremă continuă în România și joi. Noi coduri galbene de CANICULĂ, VIJELII și GRINDINĂ - Harta zonelor vizate

2 luni in urmă 23

Cod galben de caniculă și vijelii Cod galben de caniculă și vijelii

Meteorologii au actualizat, joi, atenționările cod galben de disconfort termic, dar și de instabilitate atmosferică, valabile în mai multe județe. 

JOI, 12 AUGUST 2021, 10:10

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

COD GALBEN

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat

Interval de validitate: 12 Aug 2021, ora 10:00 - 12 Aug 2021, ora 21:00

În sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, disconfortul termic va fi ridicat şi local va fi caniculã. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 şi 37 de grade.

Începând de sâmbãtã (14 august) disconfortul termic va fi din nou în creştere în vest şi în sud, apoi şi în restul ţãrii.

Imagine

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosfericã temporar accentuatã

Interval de valabilitate: 12 august, ora 13:00 - 12 august, ora 23:00

În intervalul menţionat, local în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, precum şi în nordul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, vijelii şi grindinã. Cantitãţile de apã vor depãşi pe alocuri 25...40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicatã spre searã în centrul şi sudul Munteniei.

Imagine

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă