Vremea 9 martie - 5 aprilie 2021. Urmează două săptămâni cu ploi şi ninsori în toată ţara

1 lună in urmă 1

De Veronica Micu.
Publicat: 09.03.2021, 12:30.
Actualizat: 09.03.2021, 12:39

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 9 martie - 5 aprilie martie 2021. Specialiştii au anunţat cum va fi vremea până la finalul lunii martie.

Vremea 9 martie - 5 aprilie 2021. Urmează două săptămâni cu ploi şi ninsori în toată ţara

ECMWF

Astfel, potrivit prognozei ANM pentru intervalul 9 martie - 5 aprilie martie 2021, urmează două săptămâni cu precipitaţii în toată țara. În restul intervalului, cantitățile de precipitații vor fi normale.

La munte, stratul nou de zăpadă care se va depune în perioada următoare va duce la prelungirea sezonului de iarnă.

"Regimul de temperaturi va fi unul modest pentru următoarele zile. Din weekend o să avem parte de o creştere uşoară a valorilor în termometre", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Reamintim că Adminitrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de precipitații predominant sub formă de ninsoare și vânt pentru aproape toată zona de sud a țării.

Este vizată Capitala şi judeţele Călărași, Tulcea, Buzău, Giurgiu, București, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Argeș, Mehedinți, Caraș-Severin.

Vremea 9 – 15 martie 2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, dar și în general deficitar în nord-est, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo 15 – 22 martie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Vremea 22 – 29 martie 2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval se va situa în jurul celui normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 29 martie – 5 aprilie 2021

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Potrivit prognozei ANM, cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

vremea 9 martie - 5 aprilie 2021 vremea meteo prognoza patru saptamani prognoza meteo anm
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă