Vremea 9 august - 6 septembrie 2021. Urmează un nou val de caniculă, cu temperaturi de până la 40 grade, la umbră, apoi se răcorește

2 luni in urmă 29

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 9 august - 6 septembrie 2021. Potrivit specialiștilor, de luni ne putem aștepta la un nou val de caniculă, cu temperaturi maxime la umbră de până la 40 de grade Celsius. De asemenea, disconfortul termic va fi unul deosebit de accentuat.

Vremea 9 august - 6 septembrie 2021. Urmează un nou val de caniculă, apoi se răcorește

Vremea 9 august - 6 septembrie 2021. Urmează un nou val de caniculă, apoi se răcorește

Observatornews.ro

Meteorologii spun că urmează două săptămâni cu temperaturi mai mari decât cele normale, apoi se răcorește. Valorile termice încep să scadă din săptămâna 23 - 30 august, mai ales în nord și est. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Specialiștii atrag atenția că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate.

Prognoza meteo 9 – 16 august

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 16 – 23 august

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea estică a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo 23 – 30 august

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile nordice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi în general excedentar, mai ales în regiunle nord-estice și zona Carpaților Orientali. Excepție vor face regiunile nord-vestice și extremitatea de sud a țării, unde cantitățile de apă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea 30 august – 6 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte în regiunile estice și nord-estice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales zonele montane.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă