Vremea 6 august. Se întorc ploile sub formă de aversă

2 luni in urmă 102

De Monica Palade.
Publicat: 05.08.2021, 15:24.
Actualizat: 05.08.2021, 15:24

Vremea va fi în general instabilă, în jumătatea de nord-est, unde temporar înnorările vor fi accentuate. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 33 de grade.

Vremea 6 august. Se întorc ploile sub formă de aversă

Shutterstock

La noapte, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată în cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei şi local în Transilvania şi se va manifesta prin dezvoltări noroase convective, perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80...100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale şi grindină, îndeosebi de medii şi mari dimensiuni. Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala local şi în restul teritoriului, dar la intensitate mai redusă. Cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi pe alocuri 40...60 l/mp. Temperaturile minime se vor încadra în general între 14 şi 23 de grade.

Vremea 6 august în ţară

Valorile termice vor scădea semnificativ în toată ţara, iar vremea va fi în general instabilă în jumătatea de nord-est, unde temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vor fi perioade în care fenomenele vor fi mai intense în Dobrogea, estul Munteniei şi local în Moldova, unde vor fi posibile vijelii şi grindină. Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25...40 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va fi moderat, cu intensificări temporare în majoritatea zonelor, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 33 de grade, iar cele minime între 12 şi 22 de grade, mai scăzute în depresiuni. La sfârşitul nopţii se va forma izolat ceaţă. Presiunea atmosferică va creşte în a doua parte a intervalului.

Vremea 6 august în Capitală

La noapte, în special în orele serii, instabilitatea atmosferică accentuată se va manifesta prin dezvoltări noroase convective, posibile vijelii puternice, cu rafale de peste 70...80 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale şi grindină. Temperatura minimă va fi de 19...20 de grade. â

Valorile termice vor fi în scădere. În cursul zilei, temporar înnorările vor fi accentuate şi vor fi posibile averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, apoi cerul va deveni variabil. Temperatura maximă va fi de 31...32 de grade, iar cea minimă de 17...19 grade. Presiunea atmosferică va creşte în a doua parte a intervalului.

Vremea 6 august pe litoral

Vremea va deveni în general instabilă şi se va mai răcori, în special în a doua parte a zilei. Cerul va fi temporar noros şi vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii. Vor fi condiţii de grindină. Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi de 27...28 de grade, iar cele minime se vor situa între 20 şi 22 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 23 şi 25 de grade.

Vremea 6 august la munte

Vremea va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi ploi de scurtă durată, mai ales în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va avea unele intensificări în zona înaltă, mai ales ziua. La sfârşitul nopţii, în depresiuni se va forma izolat ceaţă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă