Vremea 27 decembrie 2021 - 24 ianuarie 2022. Finalul de an aduce temperaturi mai ridicate decât în mod normal

3 săptămâni in urmă 34

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 27 decembrie 2021 - 24 ianuarie 2022. Specialiştii au anunţat cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion.

Harta temperaturilor în Europa

Observator

ANM a emis, vineri, 24 decembrie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

"Finalul de an ne aduce o vreme în general închisã, dar mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã perioadã. Mai rece va fi în Moldova și la munte, unde se va menţine stratul de zăpadă. Vor fi ploi în vestul, centrul și lapoviță în nordul țării.  În zona montanã înaltã vor predomina ninsorile și viscolul puternic. Vremea caldă se va menţine și în prima zi din anul viitor, mai ales în sud, sud-vest, sud-est", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 27 decembrie 2021 - 3 ianuarie 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile centrale și în extremitatea de sud-vest a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale.

Vremea 3 – 10 ianuarie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo 10 – 17 ianuarie 2022

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea 17 – 24 ianuarie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo în Ajunul Crăciunului. Maximele pot ajunge şi la 12 grade Celsius

Vremea se va încălzi apreciabil în toată ţara. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade, izolat în Moldova şi estul Transilvaniei, şi 12 grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade. În vestul, centrul, nordul şi estul teritoriului cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă, iar în prima parte a zilei, în Maramureş, Transilvania, Moldova, la munte la altitudini sub 1700 m şi local în Dobrogea, şi ninsoare. Pe alocuri va fi polei. În zona montană înaltă va ninge şi va continua să se depună strat de zăpadă. Cantitãţile de precipitaţii vor depãşi pe alocuri 20...30 l/mp. În restul teritoriului cerul va avea înnorãri temporare şi doar izolat vor fi precipitaţii slabe mixte şi condiţii de polei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări la munte, în special la altitudini de peste 1700 m, unde la rafală se vor depăşi viteze de 80...100 km/h şi zăpada va fi spulberată şi viscolită, iar local şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...50 km/h. Izolat se va forma ceaţă. Presiunea atmosferică va scădea la începutul intervalului.

Vremea 24 decembrie în Capitală 

La noaptea, vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -7...-5 grade. Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări seara şi noaptea, când la rafală se vor atinge viteze de până la 40...50 km/h. Temperatura maximă va fi de 5...6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

Presiunea atmosferică va scădea la începutul intervalului.

Vremea 24 decembrie la munte

Vremea se va încălzi. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1700 ninsori. Pe suprafeţe mici se va forma polei. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe alocuri 20...30 l/mp. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în special la altitudini de peste 1700 m, unde rafalele vor fi de peste 80...100 km/h, iar zăpada va fi spulberată şi viscolită.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă