Vremea 22 iunie 2021. De la ploi la caniculă, indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic

1 lună in urmă 27

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 21 iunie 2021. Vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, caniculară în Banat și Crișana.

În noaptea de luni spre marți cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și pe arii restrânse averse, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și descărcări electrice, cel mai probabil în vestul și sud-estul țării. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și vor fi condiții de grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 11 și 21 de grade. Izolat se va semnala ceață.

Vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, caniculară în Banat și Crișana. Disconfortul termic va fi în creștere în majoritatea zonelor, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități în vestul și sud-vestul țării și izolat în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când se vor semnala averse și descărcări electrice local în zonele montane și în sud-estul țării și pe arii mai restrânse în rest. În cursul nopții, instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată în Dobrogea și estul Moldovei, unde astfel de fenomene se vor semnala local. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri vor fi cantități de apă însemnate, vijelii și grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 23...25 de grade pe litoral și 37 de grade în Banat; minimele termice vor fi cuprinse între 11...13 grade în depresiunile intramontane și 23...24 de grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

Vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când vor fi condiții pentru averse ce pot avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă va fi de 17...18 grade.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă